Dersim’de avcıları protesto eylemine izin verilmedi

Dersim’de avcıları protesto eylemine izin verilmedi

Dersim’de avcıların Öğretmenevinde kaldıklarının duyulması üzerine Dersimliler burada açıklama yapmak istedi, polis engeliyle karşılaştı. Polisin “Avlanan keçi değil domuz” açıklaması tepki çekti.

Dersim’de avcıların Öğretmenevinde konakladıklarının duyulması üzerine Dersim Emek ve Demokrasi Platformu Öğretmenevi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamaya “izin olmadığı gerekçesi ile” müsaade edilmedi. Öğretmen evinin çevresi polis ablukasına alındı.

‘Avlanan keçi değil domuz’

Evrensel’in haberine göre, toplanan grubun açıklama yapmasına müsaade edilmedi. Polisle yapılan müzakere de konuşan, kolluk yetkilisi, valiliğin izninin olmadığını, açıklama olursa müdahale edileceğini belirtirken avcıların yasal avcı olduklarını, yasa dışı avlanma olmadığını ve avlanan hayvanların dağ keçisi değil domuz olduğunu ifade etti. Göstericiler, “domuzun canı yok mu” karşılığı verdi. Polisin ayrıca, akşamın erken saatlerinde yapılan eylem için “akşam saatlerinde açıklama olmaz, insanları rahatsız ediyorsunuz” açıklaması dikkat çekti.

‘Hiç bir canlı öldürülmesin’

Avukat Alişer Ölmez, Dersim’de 7’den 70’e kimsenin bu canlıların öldürülmesini istemediğini söyleyerek “Daha önce de av ihaleleri oldu biz buna karşı çıktık, iptal edildi. Neden tekrar tekrar bu toplumun huzurunu bozan bir durum ortaya çıkıyor? Neden insanlar üzülüyor?” dedi.

Müzisyen Metin Kahraman, yıllardır bu kampanya devam ediyor. Biz şuna inanıyoruz; uğraşırsak Dersim’in tamamında doğal yaşamın korunduğu bir ortamı yaratabiliriz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ