Dersim’de ‘konaklamalı’ hayvan katliamı

Dersim’de ‘konaklamalı’ hayvan katliamı

Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, doğada yaşamlarını sürdüren canlıları katletmek için kente yurt dışından avcıların geldiğini söyledi. Maçoğlu, söz konusu kişilerin Tunceli Öğretmenevi’nde konakladığı bilgisini de paylaştı.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, kentte avcılık adı altında yapılan hayvan katliamlarına tepki gösterdi. Avcılık için kente yurt dışından insanların geldiğini söyleyen Maçoğlu, “Doğamızdan, kutsallarımızdan elinizi çekin” dedi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Maçoğlu, doğadaki canlıları öldürmek için ihale açılmasına ve bu duruma sportif kılıf uydurulmasına tepki gösterdi.

Maçoğlu, yaptığı paylaşımda “İlimiz merkezde bulunan Tunceli Öğretmenevine doğamızda yaşamını sürdüren canlıları katletmek amacıyla yurt dışından gelen bir grup avcının yerleştirildiğini öğrendik” ifadelerini kullandı.

Sputnik’e konuşan Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Genel Başkanı Özkan Tacar ise Dersim’e çok sayıda avcı geldiğini belirterek, aralarında İspanyolca konuşanların da olduğunu söyledi.

Avcıların genellikle ABD, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerden kente yaban hayvanlarını avlamak için geldiklerini ifade eden Tacar, gelen grubun da ava çıktığını belirtti.

 

HABER MERKEZİ