DİAYDER iddianamesi kabul edildi

DİAYDER iddianamesi kabul edildi

Kürtçe hutbe okudukları ve sivil cuma namazı kıldıkları gerekçesiyle tutuklanan DİAYDER üyelerinin iddianamesi kabul edildi.

İstanbul’da faaliyet yürüten Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyesi 28 kişi, 3 Temmuz’da gözaltına alındı. 7 gün gözaltında kalan 26 kişiden, Ali Fuat Hatip, Aydın Ayhan, Enver Karabey, Mehmet İnan, Mehmet Emin Aslan, Nezir Erdemci, Ekrem Baran, Hafik Tunç ve Sefa Mehmetoğlu Kürtçe hutbe okudukları, sivil cuma namazına katıldıkları ve yürüttükleri dernek faaliyetleri gerekçe gösterilerek tutuklanırken, 17 ise serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 ay sonra hazırladığı iddianameyi İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. İddianamede, 23 kişi hakkında “Örgüte üye olmak” ve “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlamaları yöneltildi. 5 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, DİAYDER üyelerinin telefon görüşmeleri, sosyal medya paylaşımları, gözaltı esnasında el konulan dernek raporlarının yanı sıra açık ve gizli tanık beyanları delil olarak yer aldı.

İlk duruşma ise 18 Şubat 2022’de yapılacak.

 

HABER MERKEZİ