Direnişleri sonuç verdi

Direnişleri sonuç verdi

Ücretsiz izni kabul etmedikleri için işten çıkarılan Tay Tekstil işçileri, fabrika önünde başlattıkları eylemin 7’nci gününde haklarını alarak eylemi sonlandırdı.

İspanya’da kurulan ve bünyesinde hazır giyim şirketlerini barındıran uluslararası İnditex grubunun ana markası Zara’nın Türkiye’deki taşeron firmalarından biri olan Tay Tekstil, ücretsiz izni kabul etmedikleri için 30 kişiyi işten çıkardı.

İşçilerin, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, maaşlarının yatırılması, işten çıkarılmanın istifa gibi gösterilmemesi talepleriyle başlattığı eylem ise 7’nci gününde devam etti.

Gün boyu fabrika önünde bekleyen işçiler, işverenle yapılan görüşmeler sonucunda haklarını alarak eylemlerini sonlandırdı. Anlaşma imzalayan işçiler firma önünde kutlama yaptı.

Eylemde yer alan işçilerden Erkan Bayrak, zaferlerinin tüm işçi sınıfına hayırlı olmasını dileyerek, işçilerin haklarını sadece mahkemelerde değil mücadele alanlarında kazanacaklarını belirtti.

İşçilerin avukatı Engin Kara, işveren ile yapılan görüşme sonucunda ihbar tazminatı dışındaki bütün taleplerin kabul edildiğini belirtti. Arabuluculuk tutanak belgesi de taraflar tarafından imzalandı.

HABER MERKEZİ