DİSK Başkanı Kani Beko’dan 1 Mayıs açıklaması

DİSK Başkanı Kani Beko’dan 1 Mayıs açıklaması

HABER MERKEZİ – DİSK, KESK, TMMOB ve TTB başkanları, 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanması için İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüştü. DİSK Genel Başkanı Kani Beko kutlamanın nerede yapılacağını Çarşamba günü açıklayacaklarını duyurdu.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Korkmaz, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması için İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüştü.

İstanbul Valiliği’nde gerçekleşen toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kani Beko; “DİSK’in de TESK’in de TTB ve TMMOB’un da bir tek derdi var; başta Taksim olmak üzere tüm Türkiye alanlarında kimsenin burnu kanamadan, huzur içerisinde, kardeşçe, birlikte 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele günü kutlamak” dedi.

Karar Çarşamba günü açıklanacak

Konuyu sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüştüklerini söyleyen Beko şunları ifade etti:

Sabah İçişleri bakanı sayın Soylu ile yaptığımız görüşmeyi ve az önce yaptığımız görüşmeleri kendi aramızda değerlendireceğiz. Çarşamba günü saat 12.00’de disk genel merkezinde 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele günü kutlamalarının ayrıntılarını sizlerle paylaşacağız.Kendisine bunları ilettik.

‘Taksim’e izin çıkmadı’ ifadelerine yanıt

Beko, gazetecilerin ‘Taksim için izin çıkmadı’ ifadelerine ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

Bu tartışmaları yapmak bana göre doğru olmaz. Bu konuyla ilgili ayrıntıları DİSK Genel Merkezi’nde yapacağımız açıklamada paylaşacağız.