DİSK’ten asgari ücret eylemi: Net 5 bin 200 TL olmalı

DİSK’ten asgari ücret eylemi: Net 5 bin 200 TL olmalı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklama yapan DİSK, 2022’de asgari ücretin en az net 5 bin 200 TL olması talebinde bulundu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), “Asgari ücret 5 bin 200 net” talebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklama yaptı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, işçi ve emekçilerin taleplerini Çalışma Bakanlığı önüne taşıdıklarını belirterek, TL’de yaşanan değer kaybına dikkat çekti.

Bu haliyle işçinin aldığı ücretin eridiğini ifade eden Çerkezoğlu, “Türk Lirası değer kaybedince, ücretler azalacak, bu ülkenin işçileri en ucuz emek olarak dünyaya pazarlanacak. Yok öyle yağma! Bu ülke, bu halk, bu ülkenin işçi sınıfı satılık değildir” dedi.

Asgari ücret net 5 bin 200 TL olsun

Asgari ücretten alınan vergilerin kaldırılması ve asgari ücret tutarında iyileştirmelerin yapılması gerektiğini belirten Çerkezoğlu, “Brüt asgari ücretin net ödenmesini istiyoruz. Asgari ücretin ve tüm ücretlerin asgari ücret tutarı kadar bölümünde vergi ve kesintiler kaldırılarak tüm ücretlere bin lira iyileştirme yapılmalı diyoruz. Asgari ücret sonrası ilk vergi dilimine uygulanacak oranın yüzde 10’a düşürülmesini, vergi dilimleri tarifesinin en az kişi başına GSYH oranında artırılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çerkezoğlu, yoksulluk sınırı, gıda fiyatlarındaki artış ve ekonomik büyüme dikkate alınarak 2022 yılında asgari ücretin en az net 5 bin 200 TL olması gerektiğini söyledi.

HABER MERKEZİ