Dolar değil yumurta hesabı: Asgari ücretli 980 adet daha az yumurta alabilecek

Dolar değil yumurta hesabı: Asgari ücretli 980 adet daha az yumurta alabilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolar üzerinden asgari ücret hesaplamalarını “istismar” olarak nitelendirdi. Ancak dolar değil de “yumurta hesabı” üzerinden de asgari ücretlinin zarar ettiği görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün asgari ücreti açıklarken,  “Geçmişte dolar şuydu ve doların o olduğu dönemden hesabı dolar üzerinden yaparak şu andan asgari ücreti tespit etmek gerekir gibi yaklaşımlar şu andaki çalışan işveren istismarından başka bir şey değildir. Sizin geçmişinizde acaba siz Türk Lirası’nın olduğu bu ülkede dolarla mı çalıştırıyordunuz bu insanları. Bizim paramız bellidir. O da Türk Lirası’dır ve biz Türk Liramızı yedirmeyeceğiz” dedi.

Dolar kuru değil her gün soframızda olan yumurta üzerinden de hesaplama yapıldığında asgari ücretlinin maaşının eridiği görünüyor.

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği’nin internet sitesinde yer alan yumurta fiyatlarına göre Ocak ayında 5 bin 230 adet orta boy yumurta alabilen asgari ücretli, yeni maaşıyla bugünkü fiyat üzerinden ancak 4 bin 250 adet orta boy yumurta alabilecek. Bu da bir asgari ücretlinin her ay 980 adet daha az yumurta alabileceği anlamına geliyor.

HABER MERKEZİ