Dört kadını öldürdü, Türkiye’ye iade edilince serbest bırakıldı

Dört kadını öldürdü, Türkiye’ye iade edilince serbest bırakıldı

Belçika’da dört kadını öldürdüğü için ömür boyu hapse mahkûm edilen Osman Çallı adlı erkek, cezasının geri kalanını çekmek için iade edildiği Türkiye’de serbest bırakıldı.

Belçika’nın Gent şehrinde eşi ve hamile kız kardeşinin de aralarında bulunduğu dört kadını öldürüp, iki kişiyi de ağır yaraladığı gerekçesiyle ömür boyu hapse mahkûm edilen Osman Çallı’nın, cezasının geri kalanını çekmek için iade edildiği Türkiye’de serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Belçika Adalet Bakanlığı, Türk makamlarından açıklama talep etti. Kurban yakınları ve mağdurlar da karara tepki gösteriyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Gent şehrinde yaşayan Osman Çallı, 11 Kasım 2004 gecesi, 25 yaşındaki eşi Teslime ile hamile olan 19 yaşındaki kız kardeşi Hacer Çallı’yı vahşi bir şekilde katletti.

Aalst kentine giden Çallı, burada da eski eşi ve kayınvalidesini öldürdü. Daha sonra polise teslim olan Çallı, Gent’te dört yıl süren yargılama sonunda ömür boyu hapse mahkûm edildi.

‘Erdoğan affı’ iddiasına yanıt

Çallı, mahkûmiyetten beş yıl sonra, cezasının geri kalanını Türkiye’de çekmek için başvuru yaptı. 28 Haziran 2013’te Türkiye’ye iade edilen Çallı, 2014 yılından itibaren Belçika ulusal adli sicilinden silindi.

Belçika medyasında, Çallı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın affıyla salıverildiği öne sürüldü. Ancak Çallı’nın avukatı Ergun Top bunun doğru olmadığını savundu.

Top, “Türkiye’de cezanızın beşte ikisini çektikten sonra serbest kalabilirsiniz. Tahliyenin Cumhurbaşkanı affıyla değil, Türk hukuk sistemi ile ilgisi var” diye konuştu.

HABER MERKEZİ