DSM heyeti ABD’li yetkililerle görüştü

DSM heyeti ABD’li yetkililerle görüştü

DSM heyeti Washington’da ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Joey Hood ve ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İşleri Müsteşar Yardımcısı Ethan Goldrich ile görüştü.

Suriye krizini görüşmek için önceki haftalarda Rusya’nın başkenti Moskova’ya giden Demokratik Suriye Meclisi (DSM) heyetinin ABD’nin başkenti Washington’daki temasları sürüyor.

DSM, resmi sitesinde yaptığı açıklamada ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Joey Hood ve ABD Dışişleri Bakanı Suriye Dosyası Sorumlusu Ethan Goldrich’un DSM heyetini Washington’daki dışişleri bakanlığı binasında karşıladığını duyurdu. İki tarafın Suriye dosyası ve krizinin çözüm yolu üzerine tartışıldığı belirtildi.

Destek sözü

Açıklamada, Joey Hood’un İlham Ehmed öncülüğündeki DSM ve Özerk Yönetim heyetine, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasındaki işbirliğinin “terörün tamamıyla ortadan kaldırılıp bölge güvenliğine ulaşıncaya kadar” devam edeceğini söylediği kaydedildi.

Joey Hood’un ABD güçlerinin, IŞİD’in tamamen bitirilinceye ve Suriye krizinin çözümüne kadar Suriye’de kalacağını belirttiği aktarıldı.

Açıklamaya göre, taraflar Suriye krizi üzerine siyasi çözüm ve uluslararası çalışmaları tartıştı. Öte yandan Joey Hood uygun bir zemine ihtiyaç duyulduğunu ve siyasi bir çözümün gelişmesi için çatışmalı olan bölgelerdeki istikrarın sağlanması gerektiğini kaydetti.

Joey Hood’un ABD’nin Kuzey ve Doğu Suriye’nin alt yapısını güçlendirip bölgenin güvenliğini sağlamak için Özerk yönetime ekonomik destek vereceğini bildirdiği de kaydedildi.

Ethan Goldrich 20 Eylül’de göreve geldikten sonra ilk defa Suriye heyet ve temsilcileriyle toplandı. Öte yandan ABD’nin Kuzey ve Doğu Suriye temsilcisi David Bronstein’in de toplantda hazır bulunduğu aktarıldı.

HABER MERKEZİ