DSM heyetinde yer alan Gewriye: Suriye’de siyasi çözüm için destek istedik

DSM heyetinde yer alan Gewriye: Suriye’de siyasi çözüm için destek istedik

DSM’nin Moskova ve Washington’da yaptığı görüşmelerde yer alan Nezira Gewriye, “Suriye krizinin siyasi çözümü için Rusya ve ABD’nin Özerk Yönetim’e destek vermelerini istedik” dedi.

Demokratik Suriye Meclisi (DSM) ve Özerk Yönetim’den oluşan bir heyet, Rusya ve ABD’de diplomatik ziyaretlerde bulundu.

Washington’da ABD’li yetkililerle önemli görüşmeler yapan heyet, 30 Eylül’de ABD’de Dışişleri Bakan Yardımcısı Jêrîn Joey Hood ve Suriye Dosyası Sorumlusu Ethan Goldrich ile bir araya geldi.

Heyette yer alan Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Nezira Gewriye, yaptıkları görüşmelere ilişkin Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) konuştu.

ABD’de cumhuriyetçi ve demokrat bazı senatörlerle önemli görüşmeler yaptıklarını belirten Gewriye, görüşmelerin çok olumlu bir havada geçtiğini söyledi.

Gewriye, “Heyet olarak, Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşananlar konusunda senatörleri bilgilendirdik. Kongre üyeleri ve senatörler olumlu tutumlar sergiledi. Üst düzeyde gerçekleşen önemli görüşmelerdi” dedi.

DSG’ye destek

ABD’nin Suriye’ye dair yürüttüğü siyasete ilişkin konuşan Nezira Gewriye şunları söyledi:

“ABD’deki görüşmelerde bulunan yetkililer, DSG’yi desteklemeyi ve bölgeye insani yardımlar göndermeyi sürdüreceklerini belirtti. IŞİD’e karşı mücadelede DSG’nin desteklenmesinin önemine dikkat çekildi. Suriye krizinin siyasi çözümü için Rusya ve ABD’nin Özerk Yönetim’e destek vermelerini istedik. Özerk Yönetim projesinin Suriye krizinin çözümü için en önemli proje olduğunu anlattık.”

‘Önemli adımlar atılmasını bekliyoruz’

Kuzey ve Doğu Suriye’nin güvenli bir yer haline gelmesi için tüm ulusların Özerk Yönetim etrafında kenetlenmesi gerektiğini söyleyen Gewriye, “Önümüzdeki günlerde ciddi adımların atılmasını umut ediyoruz. Bizim için önemli olan Kuzey ve Doğu Suriye’nin güvenliğinin sağlanmasıdır dedi.

HABER MERKEZİ