DSÖ: Acil önlem alınmazsa Avrupa’da yarım milyon kişi virüsten ölebilir

DSÖ: Acil önlem alınmazsa Avrupa’da yarım milyon kişi virüsten ölebilir

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, acil önlem alınmazsa bölgede yarım milyon kişinin Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirebileceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, acil önlem alınmazsa Avrupa’da Mart ayına kadar yaklaşık 500 bin kişinin Corona virüsü nedeniyle ölebileceğini açıkladı.

BBC’nin Today programına konuşan Kluge, salgının yayılmasının nedenleri arasında kış mevsiminin gelmesini, yetersiz aşılanmayı ve daha bulaşıcı Delta varyantının bölgede hakim olmasını saydı.

WHO Avrupa Direktörü, vaka sayılarındaki artışla mücadeleye yardımcı olmak için aşılanmanın artırılması ile temel halk sağlığı önlemleri ve yeni tıbbi tedavilerin uygulanması çağrısında bulundu.

Kluge ayrıca maske takma gibi önlemlerin acil olarak hayata geçirilmesinin vaka sayılarını azaltabileceğini de belirtti.

“Covid-19 bir kez daha bölgemizde bir numaralı ölüm nedeni haline geldi” diyen Kluge, zorunlu aşı önlemlerinin son çare olarak görülmesi gerektiğini, ancak konuyla ilgili “yasal ve toplumsal bir tartışma” yapmanın çok yerinde olacağını söyledi.