DSÖ: Omicron vakaları hafif seyrediyor

DSÖ: Omicron vakaları hafif seyrediyor

Dünya Sağlık Örgütü, Güney Afrika’dan gelen ilk verilere göre Omicron vakalarında hastalığın genellikle hafif seyrettiğini kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika Bölge Ofisi, koronavirüsün Omicron varyantının hızla yayıldığını ancak Güney Afrika’dan gelen ilk verilere göre bu varyant nedeniyle Covid-19’a yakalananlarda hastalığın genellikle ağır seyretmediğini bildirdi.

DSÖ’nün Perşembe günü Kongo’nun başkenti Brazzaville’de açıkladığı verilere göre, Güney Afrika’da 14 Kasım ile 4 Aralık tarihleri arasında yoğun bakım yataklarında doluluk oranı yüzde 6,3 olarak tespit edildi. DSÖ, Delta varyantının baskın olduğu Temmuz ayında yaşanan salgının üçüncü dalgasına kıyasla bu oranın düşük olduğunu belirtti.

DSÖ, 14 Kasım-4 Aralık döneminde Güney Afrika’da bin 200 kişinin hastanede Covid-19 tedavisi gördüğünü, bunlardan sadece 98’ine oksijen verildiğini ve sadece dört hastanın da suni solunum cihazına bağlandığını açıkladı. Ancak DSÖ, bu verilerin varyanta ilişkin ilk bulgularla derlendiğinin ve gelecek haftalarda genel tablonun ortaya çıkacağının altını çizdi.

HABER MERKEZİ