Duygu Delen Davası: Tanıkların duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi

Duygu Delen Davası: Tanıkların duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi

Antep’te şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren Duygu Delen’in ölümüne dair Mehmet Kaplan’ın yargılandığı davada, olayın tanığı olan 3 bina sakininin bir sonraki duruşmaya zorla getirilerek dinlenmesine karar verildi.

Antep’in Şehitkamil ilçesinde 13 Ağustos 2020 tarihinde 17 yaşındaki Duygu Delen’in şüpheli ölümüne ilişkin tutuklu sanık Mehmet Kaplan hakkında açılan davanın 8. duruşması Antep 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya “Kasten öldürme” suçlaması ile yargılanan tutuklu sanık Kaplan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken sanık Kaplan’ın avukatı Enes Akbulut ile Delen ailesi avukatları Mehmet Balcı ve Ömer Faruk Akan, Ankara Barosu ve Antep Barosu avukatları katıldı. Duruşmayı anne Şenel Delen ile baba Bülent Delen de takip etti.

Duruşmada, Kaplan’ın avukatı Enes Akbulut’un talebi üzerine mahkeme heyeti tarafından istenilen olaya ilişkin güvenlik kamera görüntüsü ve Delen’in düşmesinin fiziki yönden incelenmesine ilişkin raporlar okundu.

Ardından söz alan Delen’in anne ve babası, sanık Kaplan’ın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Devamında söz alan Delen ailesinin avukatı Mehmet Balcı, bir önceki duruşmadan bu yana dosyaya 3 raporun eklendiğini belirterek, “Adli Tıp Üst Kurulu’ndan gelen raporda bilinç durumuna ilişkin bir tespit yapılamayacağı belirtilmişti. Görüntülere ve maktulün düşmesine ilişkin de rapor geldi. 3 ayrı bilirkişi raporu dosyaya girdi. Bütün raporların değerlendirilmesi çok titizlik gerektiren bir durum. Biz süre talep ediyoruz. Davayı uzatma gibi bir niyetimiz yok. Bu aşamada toplanan delillere göre biz sanığın üzerine atılı suçu işlediği kanısındayız. Raporları değerlendirmek için süre talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaplan’ın tutukluluğuna devam

Ardından mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, katılan tarafa savunma için süre verilmesini, Kaplan’ın tutukluluk halinin devamını ve olayın tanığı olan 3 bina sakininin dinlenmesini talep eti.

Sanık avukatı Enes Akbulut, Kaplan’ın tahliyesini talep etti.

Duruşmaya verilen ara ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, beyanda bulunmak üzere süre talep eden katılan tarafına süre verilmesine, Kaplan’ın tutukluluk halinin devamına, olayın tanığı olan 3 bina sakininin bir sonraki duruşmaya zorla getirilerek dinlenmesine karar verdi.

Bir sonraki duruşmanın tarihi ise 18 Şubat olarak belirlendi.

 

HABER MERKEZİ