Eğitim Sen: Ankara’nın 10 ilçesinde 250 sınıf karantinada

Eğitim Sen: Ankara’nın 10 ilçesinde 250 sınıf karantinada

Eğitim Sen’in açıklamasına göre son bir hafta içinde Ankara’nın 10 ilçesinde 250 sınıf Covid-19 nedeniyle karantinaya alındı.

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla okullarda alınmayan önlemlerden dolayı çok sayıda öğrenci ve öğretmen Corona virüsü (Covid-19) yakalandı.

Yüz yüze eğitimin başladığı 6 Eylül’den bu yana gerekli önlemlerin alınması için açıklama ve girişimlerde bulunan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), okullarda incelemelerini sürdürüyor.

Simge Yardım

Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Simge Yardım, edindikleri bilgilere göre son bir hafta içinde Ankara’nın 10 ilçesinde bulunan okullarda 250 sınıfın Covid-19 dolayısıyla karantinaya alındığı bilgisini paylaştı.

Yardım, 10 ilçede 111 öğretmen, 716 öğrenci ve 69 personelin de temaslı ya da pozitif olduğunu dile getirdi.

‘Önlem alınmadan okullar açıldı’

 Türkiye’nin pandemi süresince okulları en uzun süre kapatan ülkelere arasında yer aldığını belirten Yardım, şunları dile getirdi:

Milli Eğitim Bakanlığı, gerekli önlemleri almadı ve bu bir buçuk yıllık süreç içerisinde de gereken politikaları üretmeden okulları açtı. MEB, ‘tüm önlemleri aldık okullar eğitim öğretime hazır’ dedi. Fakat bakanlığın yayınladığı rehberde sadece maske, mesafe ve hijyen kuralına indirgendi başka hiçbir önlem alınmadı.

36 ilde 636 sınıf kapatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın pandeminin başından beri verileri şeffaf bir şekilde açıklamadığını dile getiren Yardım, örgütlü oldukları 36 ilden gelen verilere göre, bin 636 sınıfın kapatıldığını ifade etti.

Yardım, “Ankara’da da bir öğretmen ve öğrencinin Kovid-19’dan vefat ettiği bilgisi şubelerimiz üzerinden bize ulaştı. Yine Nevşehir’de de bir öğretmen arkadaşımız Kovid-19’dan hayatını kaybettiği bilgisini aldık” diye aktardı.

‘Sınıflar çok kalabalık’

Sağlık örgütlerinin yaptığı açıklamalara göre sınıfların en fazla 20 ya da 25 öğrenciyi geçmeyecek şekilde olması gerektiğini vurgulayan Yardım, “Ancak okullardan bize gelen bilgiler sınıfların 50-60 kişilik olduğu yönünde” dedi.

HABER MERKEZİ