Elektrik zammını protesto eden esnafa gözaltı

Elektrik zammını protesto eden esnafa gözaltı

Adıyaman’da elektrik zammını protesto etmek için iş yerinin önüne pankart asan esnaf gözaltına alındı.

Erdal Serbaş adlı vatandaş Adıyaman kent merkezindeki marketinin önüne, elektrik dağıtım şirketini protesto eden bir pankart astı.

ANKA’da yer alan habere göre, dağıtım şirketine elektrik faturası çok yüksek geldiği için tepki gösterdiğini belirten Serbaş, gerekenin yapılmasını istemişti.

Cadde esnafı da bir araya gelerek pankart asan Serbaş’a destek verdi. Kazım Karagöz adlı esnaf, şu ifadeleri kullanmıştı:

Şu anda AKEDAŞ’ın faturaları yürek yakıyor, ocak yakıyor. Benim faturam gecen ay 649 TL geldi. Bu ay 2 bin 750 TL geldi. Hükümetimize seslenmek istiyoruz. Bu yüksek faturalara mutlaka önlem alınmasını istiyoruz. Esnafı sahipsiz bırakmamalarını istiyoruz. Bütün kamuoyuna, basına duyurmak istiyoruz. Esnafı yalnız bırakmayın. Esnaf bu ülkenin lokomotifidir. Bu ülkenin omurgasıdır. Esnafı sahipsiz bırakırsanız esnaf da sizi sahipsiz bırakır. AKEDAŞ’ın bu orantısız zamlarına dur demek istiyoruz.

Tepkilerin ardından olay yerine gelen polis, Erdal Serbaş’ı gözaltına aldı. Serbaş, ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken indirilen pankarta da el konuldu.

 

HABER MERKEZİ