Elmalı Davası: İki çocuğa cinsel istismarda bulunan failler hakkında 70 yıl hapis istemi

Elmalı Davası: İki çocuğa cinsel istismarda bulunan failler hakkında 70 yıl hapis istemi

Antalya’nın Finike ilçesinde evli olduğu kadının çocuklarını cinsel istismara maruz bırakan ve tahliye edilen erkek  ve çocukların annesi hakkında 70 yıldan, dayının da 30 yıldan az olmamak kaydıyla ayrı ayrı cezalandırılmalarına ve tutuklanmalarına karar verilmesini istedi.

Antalya’nın Finike ilçesinde yaşayan 7 ve 10 yaşındaki iki çocuk, anneleri Merve A.’nın evlendiği Rahmi A. isimli erkek ve onun arkadaşları tarafından cinsel istismara maruz bırakılmıştı.

Geçen yıl Haziran ayında savcılığa giden çocukların babaannesi, failler hakkında şikayette bulunmuştu.

Çocuklar, geçen yıl Rahmi A. ile annesinin arkadaşları F., A. ve M. isimli erkeklerin kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu anlatmıştı.

Çocuklar ayrıca dayıları S.’nin de kendilerini cinsel istismara maruz bıraktığını, ananelerinin ise şiddet uyguladığını dile getirmişti.

Kız ve erkek çocuklar, olanları, deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmıştı.

Yürütülen soruşturma kapsamında Merve A. ile Rahmi A. tutuklanmış, ikisi de üçüncü duruşmada serbest bırakılmıştı.

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Savcı Ahmet Karakaya’nın imzasını taşıyan mütalaada, anne Merve A., üvey baba Rahmi A. ve suça sürüklenen çocuk dayı S.C.G.’nin olay tarihinde 12 yaşından küçük olan iki çocuğa karşı cinsel istismar ve sistematik bir şekilde eziyet suçunu işledikleri belirtildi.

Savcı, anne ve üvey babanın 70 yıldan, dayının da 30 yıldan az olmamak kaydıyla ayrı ayrı cezalandırılmalarını ve tutuklanmalarına karar verilmesini istedi.

Davanın yeni duruşması, 15 Kasım Pazartesi günü Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

 

HABER MERKEZİ