Emek örgütlerinden 1 Mayıs kararı: Bakırköy’de kutlanacak

Emek örgütlerinden 1 Mayıs kararı: Bakırköy’de kutlanacak

HABER MERKEZİ – DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs’ı Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlama kararı aldı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, bu yılki 1 Mayıs’ı “Hayır’ını al da gel” sloganıyla Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlayacağını açıkladı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), DİSK Genel Merkez binasında 1 Mayıs İşçi Bayramı’na ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz’ın yanı sıra işçiler ve sendika yöneticileri katıldı.

“Hayır’ını al da gel!” sloganı ile Bakırköy Halk Pazar’ında kutlanacak 1 Mayıs’a ilişkin emek ve meslek örgütleri adına ortak açıklama DİSK Genel Başkanı Kani Beko tarafından yapıldı.

‘Taksim’i yasaklı meydan haline getirdiler’

Dünyanın dört bir yanındaki milyarca işçi, emekçi ve tüm yok sayılanlar için 1 Mayıs’ın birliğin mücadelenin ve dayanışmanın gücüyle umudun büyütüldüğü gün olduğunu söyleyen Beko, Türkiye’de ise meydanların işçilere yasaklandığını belirtti.  Taksim yasağına değinen Beko şunları söyledi:

15 Temmuz darbe girişimine karşı bizler de dahil olmak üzere, yurttaşların buluştuğu Taksim alanı ne yazık ki yeniden yasaklı meydan haline getirilmiştir.

Bu yılki 1 Mayıs’ın “Hayır buluşmaları” olarak da görülmesi gerektiğinin kaydeden Beko, şöyle konuştu:

Bizler dört emek ve meslek örgütü başta olmak üzere, dost kurumlarla beraber, İstanbul’da Bakırköy Halk Pazarı başta olmak üzere, Türkiye’nin her yerinde olabildiğince yaygın, kitlesel, coşkulu ve ‘Hayır’lı 1 Mayıs buluşmalarını birlik içerisinde örgütleyeceğimizi ilan etmek istiyoruz.

Olağanüstü Hal (OHAL) ve Kanun Hükmünde Kararnamelere (KHK) karşı da alanlarda “Hayır” diyeceklerinin belirten Beko, işçileri ve emekçileri, “Hayır”a sahip çıkmak için 1 Mayıs alanlarına çağırdı.

Kazancı yokuşunda anma yapılacak

Beko, sözlerini şöyle tamamladı:

Taksim sevdamızdan vazgeçmedik. Bakırköy bizim kararımız ve bize kimse dayatmadı. Güçlü ve kitlesel 1 Mayıs için alanlarda olacağız. Her yıl olduğu gibi de 1 Mayıs öncesi şehitlerimizi anacağız. Cumartesi günü saat 11.00’da Kazancı Yokuşu’nda 77 1 Mayıs’ında katledilen yoldaşlarımızı, ardından yürüyerek Şişhane ve Kadıköy’e giderek anmalarımızı gerçekleştireceğiz.