Emine Şenyaşar’a 14. kez soruşturma açıldı

Emine Şenyaşar’a 14. kez soruşturma açıldı

Emine Şenyaşar hakkında, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a hakaret ettiği gerekçesiyle bir kez daha soruşturma açıldı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar Urfa Adliyesi önünde 354 gündür nöbet tutuyor.

Failler hala cezalandırılmazken, Emine Şenyaşar’a 14. kez soruşturma açıldı.

Soruşturmanın gerekçesi ise AKP’li Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a hakaret ettiği iddiası.

Annesinin dün ifade verdiğini belirten Ferit Şenyaşar, “Dün anne yine emniyete ifadeye çağrıldı. Anneye açılan soruşturma sayısı 14’ü buldu. Anne burada emniyet önünde bir ‘suç örgütü’ olarak gözüküyor. 9 Mart’tan beri hakkında 14 soruşturma açılan annenin tek isteği katledilen çocuklarının failleri ve siyasi kararla tutuklanan oğlunun serbest bırakılması. Başka da hiçbir şey istemiyor. Günümüzde bu koşullarda adalet istemek de suç olduğu için anneye rutin olarak her hafta bir soruşturma açılıyor” dedi.

Nöbetlerinin zulüm altında devam ettiğini söyleyen Şenyaşar, “Hastanede bir insanlık suçu işlenmiştir. Bu insanlık suçunu işleyenler hala toplum içinde, Meclis’te milletvekili olarak bulunuyor. Şuan Ukrayna-Rusya savaş halindedir. Eğer Rus ordusu Ukrayna’da bir hastaneye saldırıp, ambulansları bu şekilde parçalasa, dünya kamuoyu buna net tepki gösterir. Savaşlarda dahi ambulanslara, hastanelere dokunulmaz denen bir evrensel yasa var. Yıldız, ailesi milletvekili olarak hastanede bir katliam yapmıştır” diye konuştu.

Katliamdan sonra hastanenin acil doktorunun sosyal medyada yaptığı paylaşımın ekran fotoğrafını gösteren Şenyaşar, hastane çalışanının tehdit edildiğini söyledi.

Bağlı bulunan bir kurumunuz içinde katliam yaşanmıştır. Ve doktorlar ölümle tehdit edilmiştir. İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı bu duruma sessiz kalmayın, görevinizi yapın. Bu zulme dur deyin. Sağlık çalışanlarına güvence verin çıksınlar hastanede Yıldız ailesi, milletvekili kostümünde nasıl katliam yaptıklarını açıklasınlar. Adalet istiyoruz. Adalet sağlanmayana kadar da adliye önünden ayrılmayacağız.

 

HABER MERKEZİ