Emrah Apartmanı davasındaki tek tutuklu tahliye edildi

Emrah Apartmanı davasındaki tek tutuklu tahliye edildi

İzmir’deki depremde 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı davasında tek tutuklu sanık Turgay Akkoçlu tahliye edildi.

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde, 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı ile ilgili olarak 1’i tutuklu 3 sanığın, “Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan yargılandığı davaya İzmir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmaya, tutuklu sanık Turgay Akkoçlu ve tutuksuz sanık Hayati Uzun, müştekiler ile avukatlar katıldı.

‘En ağır ceza alana kadar mücadelemi vereceğim’

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, ilk olarak müştekilere söz verildi. Depremde annesi, babası ve kardeşini kaybeden Sibel Öztürk, gözyaşları içinde, “3 canını kaybetmiş biriyim. Binada güçlendirme yapıldığını ailemden duymuştum. Suçlular, en ağır cezayı alana kadar mücadelemi vereceğim” dedi.

Depremde babasını yitiren Ömer Taşkın ise, “Binada çatlaklar vardı, onlar yapıldı. Bunun yanı sıra güçlendirme de yapıldı. Bundan herkesin haberi vardı. Sıva çatlakları yapıldı. Şikayetçiyim” diye belirtti. Enkazın altından 58 saat sonra çıkarılan İdil Şirin de, “Ev üzerime yıkıldı. Tadilat var mı, yok mu bilmiyorum. Şikayetçiyim” dedi.

Duruşmada söz alan müştekilerden Mustafa Yiğit, Yusuf Yiğit ve Burak Yiğit de şikayetçi olduklarını söyledi.

Müştekilerin ardından tanıklar dinlendi. Tanıklar da sağlam bir tadilatın olmadığını bellirtti.

Beraatını istedi

Daha sonra mahkeme başkanının söz verdiği binanın fenni mesulü tutuklu sanık Turgay Akkoçlu, bina projelerinin İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) raporuna göre aklandığını savunarak beraat talebinde bulundu.

Ardından savunmasını sunan binanın müteahhidi tutuksuz sanık Hayati Uzun ise, binanın fenni mesulün kontrolünde yapıldığını, kendisinin de depremde yakınlarını kaybettiğini söyledi. Diğer tutuksuz sanık Hüseyin Bilgin Sert’in avukatı, müvekkilinin 26 Aralık’ta vefat ettiğini ve bu nedenle davadan düşmesini talep etti.

Tahliye edildi

Beyan ve savunmaların ardından savcı, tutuklu sanığın tutukluluğunun devamını talep etti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, cezaevinde kaldığı süre ve sağlık durumunu göz önüne alarak, tutuklu sanık Turgay Akkoçlu’nun konutunu terk etmemek şartıyla tahliyesine, Emrah Apartmanı ile ilgili tüm bilgilerin istenmesine ve eksiklerin giderilmesine karar vererek, duruşmayı 24 Mart 2022 tarihine erteledi.

Bu kararla birlikte dosyada tutuklu sanık kalmadı.

 

HABER MERKEZİ