Enerji Bakanı Dönmez: Esnafa elektrikte yüzde 25 indirim olacak

Enerji Bakanı Dönmez: Esnafa elektrikte yüzde 25 indirim olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Esnafa elektrikte muhtemelen yüzde 25 indirim olacak. Sivil toplum kuruluşları mesken abone grubuna dahil edilecek. İstisnasız bütün dernek ve vakıflar bu uygulamadan yararlanacaklar” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik tarifelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 1 Mart’a kadar çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Dönmez, “Esnafa elektrikte muhtemelen yüzde 25 indirim olacak” dedi.

Dernek ve vakıflar da yararlanacak

Bakan Dönmez, konuya dair şu değerlendirmede bulundu:

Ticarethane grubunda yer alan esnaf ve zanaatkarlar için de konuttakine benzer bir indirimli tarife üzerinde çalışmaya başladık. Bakkal, manav, berber, kırtasiye gibi, büfeler, kahvehaneler gibi bunların büyük bir kısmı indirimli tarifeden yararlanabilir hale gelecek.

1 Mart’a kadar bu değişiklikleri tamamlayıp bitirmek istiyoruz. Düzenlemeler yapılacak, EPDK çalışmalar yapıyor. Esnafa elektrikte muhtemelen yüzde 25 indirim olacak.

Sivil toplum kuruluşlarının mesken abone grubuna dahil edilmesi yönünde karar aldık. Dernek ve vakıfların yöneticileri, abonesi oldukları elektrik dağıtım şirketlerine gidip durumlarını bildirecekler. Dağıtım şirketlerine başvuracak. İstisnasız bütün dernek ve vakıflar bu uygulamadan yararlanacaklar. Kilowatt saat başına 1 lira indirimden yararlanmış olacaklar.

‘Hak kaybı yok’

Saatlerin okunma aralığıyla ilgili herhangi bir hak kaybı olmadığını ifade eden Dönmez, “Ocak ayında hane halkına baktığımızda indirimde kalan hanelerin sayısı toplam hanenin yüzde 64’ü oldu. Ticarethane grubunda yer alanlar için indirimli tarife üzerinde çalışmaya başladık” şeklinde konuştu.

 

HABER MERKEZİ