Erbaş: Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz

Erbaş: Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, makam aracının 11 yaşında olduğunu söyleyerek “Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz” dedi.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Youtube’da yayın yapan Zanka TV’de yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Zengin için cennetin bir kapısı açılırsa, yoksulun bin kapısı açılır” dediğini iddia ederek bu sözlere tepki gösterdi.

Okuyan, “Ali Erbaş dalga mı geçiyorsun? Senin bindiğin araba kaç lira? İsraf diyorsun, Diyanet İşleri Başkanı olarak senin 500 tane salonun var. Müftülerle toplantı yapıyorsun 5 yıldızlı, 7 yıldızlı otellerde. Yazık günah” dedi.

Okuyan’a bir mesajla yanıt veren Ali Erbaş ise sözün kendisine ait olmadığını söyledi. Erbaş kullandığı araba konusunda da “Araba konusunu da belirteyim. 6 sene önce Diyanet’e yeni bir araba verilmişti. Mehmet Görmez hoca başkan iken. Hocayı çok rahatsız ettikleri için çok üzüldü ve cumhurbaşkanlığına geri gönderdi. Eski arabaya binmeye devam etti. O arabaya şu anda ben biniyorum. 11 yaşında. Geçenlerde bozuldu, yolda kaldık, koruma arabasına geçmek zorunda kaldım. Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

HABER MERKEZİ