Erdoğan: Açıklanan program amacına ulaştı

Erdoğan: Açıklanan program amacına ulaştı

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat uygulamasının amacına ulaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet partilerinin erken seçim çağrılarına da “Erken seçim yok. Belirlenen tarih neyse o tarihte yapılacak” şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Pazartesi günü açıkladığı Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat uygulamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, söz konusu programın amacına ulaştığını söyledi.

Ekonomide yaşanan gelişmelerin sadece Türkiye’ye mahsus olmadığını ifade eden Erdoğan, “Ekonomi dediğiniz dinamik alan sürekli bir değişim içindedir. Türkiye bu treni evelallah kaçırmayacak. Bu trenin öyle son vagonunda falan değil birinci sınıfında hak ettiğimiz yeri alacağız. Yeni ekonomi programının hedefi budur. Döviz kurunu ülkemizin gerçeklerine uygun sürdürülebilir seviyeye getirmek için açıkladığımız program amacına ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

Erken seçim olmayacak

Muhalefet partilerinin erken seçim çağrılarına yanıt veren Erdoğan, “Erken seçim yok. Belirlenen tarih neyse o tarihte seçim yapılacaktır. Bak Bay Kemal, noktalı virgül değil, nokta koydum. İnşallah haziran 2023’te seçimimizi en güzel şekilde yapacağız” dedi.

 

HABER MERKEZİ