Erdoğan belgeyi reddetti: Ben ihalelere imza atmam

Erdoğan belgeyi reddetti: Ben ihalelere imza atmam

Kılıçdaroğlu’nun yolsuzluğa ilişkin paylaştığı ıslak imzalı belgeyi reddeden Erdoğan, “Ben ihalelere imza atmam Bay Kemal. Yalancılığını ispat ettin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da düzenlenen toplu açılış töreninde konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun belgesini gösterdiği 9 milyar TL’lik ihale hakkında yalanlamada bulundu.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yayınladığı videoda, 3 milyar TL ile verilen ihalenin iptal edilerek 9 milyar TL civarında “beşli çete” olarak adlandırdığı şirketlerden Kalyon şirketine verilmesi hakkındaki belgeyi göstermişti.

Söz konusu ıslak imzalı belge hakkında konuşan Erdoğan, “İhale yapmışız ve müteahhit firmalara burayı 3 kat fazla rakamla verdiğimizi söylüyor. Ben ihalelere imza atmam Bay Kemal. Yalancılığını ispat ettin. Ulaştırma Bakanı’ma dedim ki dersini ver. Ertesi akşam Adil Bey çıktı buna güzel bir ders verdi” ifadelerini kullandı.

Açtığım davaların hepsini kazandığını savunan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Eğer böyle olmasaydı, yüzlerine karşı her türlü hakaretleri edenleri zoraki baş tacı etmezlerdi. Hep söylediğimiz gibi ülkemizi her alanda geliştirdik, sadece muhalefetin kalitesini ve kalibresini yükseltemedik. Bunun için de 20 yıllık hükümetlerimiz döneminde hep kendimizle yarıştık. Çıtayı hep yukarı taşıdık. Her alanda bunu yaptık.

 

HABER MERKEZİ