Erdoğan CHP ve HDP’yi hedef gösterdi, Yunanistan’ı tehdit etti, ABD’ye seslendi: Hiç Osmanlı tokadı yememişler

Erdoğan CHP ve HDP’yi hedef gösterdi, Yunanistan’ı tehdit etti, ABD’ye seslendi: Hiç Osmanlı tokadı yememişler

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri ile hareket eden ABD’ye tepki gösterdi, “Minbiç’ten çekilmeyeceğiz” diyen ABD’li generalin sözlerine atıfla “Hiç Osmanlı tokadı yememişler” diye konuştu. Konuşmasında sık sık HDP ve CHP’yi hedef gösteren Erdoğan, ayrıca Yunanistan’ı da Kıbrıs ve Ege üzerinden tehdit etti: “Bunların efelikleri bizim uçaklarımızı görene kadardır.”


Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’e yönelik operasyona değindi, ABD ve Yunanistan’a mesajlar verdi. Konuşmasının büyük bölümünde HDP ve CHP’yi hedef gösteren Erdoğan, salondakilere iki partinin vekillerinin attıkları Tweet’leri ve konuşmaları içeren sinevizyon gösterimini izletti.

ABD’ye: Hiç Osmanlı tokadı yememişler

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun en üst düzey komutanı Korgeneral Paul E. Funk’ın “Minbiç’ten çıkmayacağız; vurursanız, agresif karşılık veririz” sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları çok açık” diye konuştu ve şöyle devam etti:

“Türkiye’yi canlarının istediği gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikleri yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını görecekler. Hemen yanı başlarında duranlardan başlayarak gördüğümüz her teröristi imha edeceğiz. İşte o zaman teröristlerin yanlarında bulunmasalar kendileri için daha iyi olduğunu anlayacaklar.”

Erdoğan Afrin için ise “Milletimizle birlikte Kurtuluş Savaşımızdan sonraki en büyük haysiyet ve onur savaşını yürütüyoruz” dedi.

HDP ve CHP’yi sinevizyonla hedef gösterdi

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) sinevizyon gösterisi ile hedef gösteren Erdoğan, savaş karşıtı konuşmaların yapıldığı HDP kongresindeki görüntüleri salondakilere izletti.
Sık sık HDP’nin siyasi faaliyetlerini hedef gösteren Erdoğan, “Ülkemizi sivillere saldırmakla suçluyorlar. Dünya kamuoyunu yalanlarla aldatmaya çalışıyorlar” dedi. Erdoğan’ın iki partiyi de bir sinevizyon ile hedef gösterdiği konuşmasından bir bölüm şöyle:

“CHP’de her çeşidinden terör örgütünün cenazesinde boy gösteren epeyce milletvekili bulunuyor. Türkiye başka ülke ile karşı karşıya gelirse safının karşı tarafta olacağını açıklayan CHP milletvekili var. Bu kritik süreçte en büyük şanssızlığımız böyle bir ana muhalefete sahip olmamızdır. Giderek terör örgütlerinin elinde oyuncağa dönüşüyor. CHP’nin adeta izini takip ettiği HDP adında bir de ikizi var. Bölücü terör örgütünün siyasi kolu gibi çalışan bu parti eskiden beri kongrelerinde İstiklal Marşı çaldırmayan bir fitne kazanıdır. Son kongrelerinde de benzer rezillikler yaşandı.

“İstiklal Marşı söylenmeyen, bir küçük Türk Bayrağı’nın dışında bayrak olmayan kongre yapıldı. Konuşanlar terör örgütüne selam göndermekten, şu anda cezaevinde tutuklu olan eş başkanlarını orada göstermeye gayret edenlere bu kongreyi gayri resmi ortama sürüklemişlerdir.”

Yunanistan’a tehdit

Yunanistan’a da Kıbrıs ve Ege üzerinden ‘uyarılarda’ bulunan Erdoğan, “Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege’deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Ülkemizin güneyindeki gelişmelere yoğunlaşmasını fırsat bilerek Kıbrıs’ta ve Ege’de haddini aşanları, yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

“Bunların efelikleri bizim uçaklarımızı görene kadardır. Güney sınırlarımızda yanlış hesap yapanların senaryolarını Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı operasyonlarıyla, çok yakında Münbiç’te ve diğer bölgelerde atacağımız adımlarla bozuyorsak onların hesabını da bozarız.

“Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz ve diğer güvenlik birimlerimiz şu anda bölgedeki gelişmeleri ve gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapma yetkisi ile yakından takip ediyorlar.

“Türkiye tarihten, anlaşmalardan ve uluslararası hukuktan gelen haklarının takipçisi olacaktır. Bizim için Afrin neyse Kıbrıs’taki Ege’deki haklarımız da odur.”

Başbuğ’a tepki: Gereği yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Bir basın mensubunun 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un, “Afrin siyasete alet edilmesin” sözlerini hatırlatması üzerine şu yanıtı verdi:

“Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanı’ndan, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Yazıklar olsun, gereği yapılacak.”