Erdoğan: Kur dediğin bugün artar yarın düşer

Erdoğan: Kur dediğin bugün artar yarın düşer

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek faizden ne kadar rahatsız olduğumu cümle âlem bilir. Kur dediğin bugün artar, yarın düşer. Enflasyon dediğin bugün artar, yarın düşer” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantı öncesi Merkez Bankası’nın dolardaki dalgalanmaya müdahale etmesiyle kurda düşüş yaşanırken, Erdoğan’ın faiz açıklamalarının ardından dolar yeniden yükselişe geçti.

Yüksek faiz konusundaki açıklamalarını yineleyen Erdoğan, “Yüksek faizden ne kadar rahatsız olduğumu cümle âlem bilir. Hiçbir zaman faizci olmadım, bugün de değilim, yarın da olmayacağım. Ama siz mandacı tayfasınız. Siz son dönemde döviz kuru üzerinden yürüyen tartışmalarda aynısını yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasına şu sözlere devam etti:

Kurla ilgili beklentinin seviye değil, istikrarın sağlanması olduğunun farkındayız. Çarşı pazardaki kimi ürünlerdeki fahiş fiyat artışının çoğunun mantıklı bir izahının bulunmadığını görüyoruz. Zincirleme fiyat artışlarının zehirlediği iklimin giderilmesi gerektiğini biliyoruz. Biz bu mücadeleyi verirken doların yükselmesini bekleyip malını 2 kat, 3 kat artıranlara söylüyorum, sonunuz hüsran olacak. Stokçulara bu ülkeyi mezar edeceğiz. Yapanlar varsa bedelini ödeyecekler.

‘Kur dediğin bugün artar, yarın düşer’

Faizi düşürmekle doğru yaptıklarını söyleyen Erdoğan, “Çıksın birisi siz faizi düşürerek yanlış yapıyorsunuz desin, diyemez. Çünkü doğrusu bizim yaptığımızdır. Biz yanlış yolda ilerliyor olsaydık başkaları önümüzü keserdi. Faiz düştüğünde paradan para kazanan dışında kimsenin kaybı olmaz. Kur dediğin bugün artar, yarın düşer. Enflasyon dediğin bugün artar, yarın düşer” şeklinde konuştu.

Asgari ücret açıklaması

Grup toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, asgari ücret ile ilgili, “Asgari ücrette şu ana kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış yapacağız. Halkımızı ezdirmeyeceğiz, kısa zamanda açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası’nın piyasaya döviz müdahalesi hakkında da konuşan Erdoğan, “Böyle bir şey gerekli olduğu zaman Merkez Bankası bu tür müdahaleleri yapar, yapma hakkına sahiptir” dedi.

HABER MERKEZİ