Erdoğan: Katar, spekülatif ataklarda daima yanımızda oldu

Erdoğan: Katar, spekülatif ataklarda daima yanımızda oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Katar, Türk ekonomisine yönelik spekülatif ataklarda daima yanımızda oldu. Körfez halklarının tamamı bizim özbeöz kardeşimizdir” dedi.

Resmi ziyaret kapsamında Katar’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Burada askerlere hitap eden Erdoğan, “Katar, Türk ekonomisine yönelik spekülatif ataklarda da daima bizlerin yanında olmuş, ülkemize duyduğu güveni göstermiştir” dedi.

“Hangi kökene, mezhebe, meşrebe sahip olursa olsun Körfez halklarının tamamı bizim özbeöz kardeşimizdir” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Türkiye’nin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat eksenli büyümesine katkı sunan Katarlı kardeşlerimize biz de gereken desteği veriyoruz. Katar’ın güvenlik ve istikrarını kendi ülkemizinkinden ayrı tutmuyoruz. Savunmadan güvenliğe, ticaretten yatırımlara, sağlıktan eğitime uzanan çok geniş bir alanda yine önemli kararlar aldık. Ülkelerimiz arasındaki işbirliğini daha da ilerletecek toplam 15 anlaşma imzaladık. Aziz kardeşim Şeyh Temim’in de güçlü desteğiyle önümüzdeki süreçte her alanda işbirliğimizi genişleteceğiz.

HABER MERKEZİ