Erdoğan: Üretim politikamız sürecek, faizler düşecek

Erdoğan: Üretim politikamız sürecek, faizler düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek faizlerin düşeceğini belirterek, “Ülkemizdeki mandacı siyasetçiler ise bu kurtuluş mücadelesini tam tersi gibi göstermeye çalışıyorlar. Var güçleriyle üzerimize geliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı politikamızdan geri döndüremeyecekler” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de deprem konutlarının teslim töreninde ekonomiye dair açıklamalarda bulundu.

CHP’yi hedef alan Erdoğan, “Dikkat ederseniz bu günlerde CHP ekibi ‘ülke yandı, bitti’ diye ortalığı birbirine katıyor. CHP iktidarda olduğu dönemde gecelik yüzde 7 bin 500’leri bulan faizleri gördük. Hatırlayın bu ülke onların döneminde işsizliğin baş yaptığı Başbakanlığın önüne yazar kasa fırlatıldığı günleri yaşadı mı?” dedi.

“İktidara gelir gelmez IMF reçetelerini bir kenara bıraktık” diyen Erdoğan, “IMF’yi bu ülkeden kim çıkardı? CHP’nin parti sözcü IMF ile el ele kol kola geziyor. Çünkü onlar IMF’nin dilinden anlar. Biz 23,5 milyar Dolar borcu Mayıs 2013’te ödedik ve gönderdik. Merkez Bankası’nın Döviz rezervi 27,5 milyar dolardı şimdi 127 milyar dolar. Nereden nereye…” diye konuştu.

Faiz ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

Ülkemizdeki mandacı siyasetçiler ise bu kurtuluş mücadelesini tam tersi gibi göstermeye çalışıyorlar. Var güçleriyle üzerimize geliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı politikamızdan geri döndüremeyecekler. Biz yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz. Bu faizler düşecek.