Erdoğan’dan ayçiçek yağı açıklaması: Muhalefet ülkemizi darda göstermek için kampanya yürütüyor

Erdoğan’dan ayçiçek yağı açıklaması: Muhalefet ülkemizi darda göstermek için kampanya yürütüyor

Ayçiçek yağı stokları ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim ayçiçeği, zeytinyağı, böyle bir sorunumuz yoktur. Muhalefet ülkemizi darda, zorda göstermek adına böyle bir kampanyayı yürütüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadın muhtarlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda bir araya geldi. Erdoğan, “Türkiye’yi yasakların ülkesi olmaktan çıkartıp her alanda fırsat eşitliğinin adaletin hakim olduğu bir yer haline biz dönüştürdük” dedi.

Son günlerde tartışılan ayçiçek yağı stokları ile ilgili de konuşan Erdoğan, topu muhalefete attı. Yaşanan sorunun sebebinin stokçuluk olduğunu söyleyen Erdoğan, şunları dile getirdi:

Son günlerde bir yağ meselesi çıkardılar. Bizim ayçiçeği zeytinyağı böyle bir sorunumuz yoktur. Muhalefet ülkemizi darda, zorda göstermek adına böyle bir kampanyayı yürütüyor.

 

Ben muhtarlarımdan şunu istiyorum; mahallenizdeki, köyünüzdeki marketlerde, bakkallarda gerçekten ayçiçek yağı var mı yok mu? Ama ben istiyorum ki gerekirse sizler İçişleri Bakanlığımız adına bunların depolarını bile takip edip bize ihbar edeceksiniz. Bu stokçuların biz gereğini yapacağız. Buralarda birinci derece sorumlu kimdir? Validir. Sizler valilerin o mahallelerdeki elisiniz ayağısınız. Sizler cumhurbaşkanının elisiniz ayağısınız.

 

Bu devleti provoke etmeye çalışanlara gereken dersi vermek bizim boynumuzun borcudur. Bunlar stokçu, bunlar ayçiçek yağını zeytinyağını depoluyorlar utanmadan sıkılmadan rakamları yükseltiyorlar ve raflarda Ayçiçek yağı yok diyerek böyle bir kampanyayı da yürütüyorlar. Bizim böyle bir sıkıntımız yok. Bu stokçuluğu yapanlar bunun hesabını verecek.

 

HABER MERKEZİ