Erdoğan’dan ‘büyükelçi’ açıklaması: Türk yargısı kimsenin emrine girmez

Erdoğan’dan ‘büyükelçi’ açıklaması: Türk yargısı kimsenin emrine girmez

Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan, ‘büyükelçi’ tartışmasına dair, “Amacımız kriz çıkarmak değil, Türkiye’nin onurunu, gururunu haysiyetini korumaktır. Bugün büyükelçiliklerden yapılan açıklamayla yanlışlıklarından geri dönülmüştür” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Tutuklu iş insanı Osman Kavala için çağrı yapan 10 ülkenin büyükelçisine dair söylediği ‘istenmeyen kişiler’ açıklamasının ardından başlayan tartışmalara değinen Erdoğan, “Bu tavır ülkemizdeki yargı teşkilatını, savcılarımızı, avukatlarımız tüm yargı mensuplarına karşı yapılmış bir hakarettir. Türk yargısı kimseden talimat almaz, kimsenin emrine girmez” dedi.

Büyükelçiliklerden gelen ‘Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesini tanıyoruz’ açıklamalarını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

Bizim amacımız kriz çıkarmak değil, Türkiye’nin onurunu, gururunu haysiyetini korumaktır. Bugün büyükelçiliklerden yapılan açıklamayla yanlışlıklarından geri dönülmüştür. Bu elçilerin artık daha dikkatli olacağına inanıyoruz. Ülkemizin bağımsızlığına saygı duymayan hiç kimsenin sıfatı ne olursa olsun, bu ülkede barınamayacağını da ayrıca ifade etmek istiyorum.

‘Her evde araba var’

Erdoğan sözlerini ekonomik duruma dair değerlendirmelerle sürdürdü:

Türkiye’nin bugün yaşadığı en büyük sancılardan biri de yerli ve milli duruş sergilemeyen güruhtur. Önümüzdeki dönemde güvenlikten ekonomiye pek çok sorunumuzla birlikte bu hastalıklı zihniyetten de kurtulacağız. Şu anda bakıyorsunuz her evde araba var, kapıcısında araba var. Şu anda 2. el araba yetişmiyor zaten. Bunları nasıl görmemezlikten geliyorsunuz . Ama bunu tv ekranlarından vatandaşa anlatıp kandırabilirsiniz ama bizi kandıramazsınız. Çünkü biz her şeyin istatistiğini tutuyoruz. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki maliyet satış fiyatlarında devlet olarak sübvansiyon yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu doğrultuda atacağımız ilave adımlarımız olacak.