Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Bir insan davet edilmediği yere gidemez

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Bir insan davet edilmediği yere gidemez

TÜİK’e giden Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “TÜİK önünde bir genel başkan gösteri yapıyor. İnsan utanır. Bir insan davet edilmediği yere gidemez. Devletin bu kurumları senin şamaroğlanın değil” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreninde konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu’na alınmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki Merkez Bankası’ndan randevu istiyor. Merkez Bankası ona göre bağımsız değil ya… Merkez Bankası bu beyefendiye randevu veriyor. Gidiyor Merkez Bankası’ndan brifing alıp dışarı çıkıp aleyhine konuşmaya başlıyor. Hani bağımsız değildi bak sana randevu verdiler” dedi ve şunları ekledi:

Bunlarda edep adap yok. TÜİK randevu almadan oraya da gitmek istedi. Ve TÜİK de buna randevu vermedi. Gittiler istatistik kurumunun önünde bir genel başkan orada gösteri yapıyor. İnsan utanır utanır, bir insan davet edilmediği yere gidemez. Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlardır. Senin gibi ciddiyetsiz değil. N’oldu? Randevu vermediler… Randevusuz olarak kapıda gösteri yaptı. Bak Bay Kemal devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilemeyeceğini öğren. Bunları bileceksin. Sen terör örgütleriyle omuz omuza gidebilirsin, onlara randevusuz da gidebilirsin ama devletin kurumları ciddidir. Buralara rastgele gidemezsin, gidemeyeceksin de… Devletin kurumları yapmaları gereken açıklamaları yapıyor.