Erdoğan’dan NATO ve AB’ye: Nasihat çekiyorlar daha kararlı bir adım gerek

Erdoğan’dan NATO ve AB’ye: Nasihat çekiyorlar daha kararlı bir adım gerek

Erdoğan, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyon başlatmasına ilişkin “NATO’nun daha kararlı bir adım atması gerekirdi” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu.

NATO’nun tavrına değinen Erdoğan, “Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli. Daha kararlı bir adımı NATO’nun atması gerekirdi. Bu konuyla ilgili olarak sayın genel sekreter ile yaptığımız net görüşmelerimiz var. NATO kararlı bir adım atmalı” dedi.

Avrupa Birliği’nin konuya dair tutumunu eleştiren Erdoğan, “Avrupa Birliği, bol bol Ukrayna’ya nasihat çekiyor. Avrupa Birliği ve bunun yanında Batıcı bütün zihniyetler maalesef ciddi, kararlı bir duruş sergilemediler. Ancak ne yapacaklar? Attığınız bir adım var mı? Bugünkü NATO zirvesinde ne gibi adımlar atıyorsunuz, atacaksınız bunu konuşacağız. Şimdiye kadar bol bol nasihat çeken batı, nasihatlerine devam ediyor” diye konuştu.

Erdoğan, Ukrayna’daki Türkiye vatandaşların durumuna ilişkin de “Gerek büyükelçilik, gerek konsolosluklar her türlü adımı atmaya hazırlar. Hava taşıması noktasında durum pek güvenli değil. Onun için karadan güvenli bölgelerden taşıma işlemlerini; gerek büyükelçiliklerimiz gerek başkonsolosluklar yardımcı olmak suretiyle yapıyorlar” açıklamasını yaptı.

 

HABER MERKEZİ