Erdoğan’dan Osman Kavala açıklaması: Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz de tanımayız

Erdoğan’dan Osman Kavala açıklaması: Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz de tanımayız

Avrupa Konseyi’nin tutuklu iş insanı Osman Kavala davası hakkında aldığı kararı değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim mahkemelerimizin vermiş olduğu bir karar var. AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi ne demiş bu bizi çok ilgilendirmiyor. Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz de tanımayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dün Avrupa Konseyi’nin tutuklu iş insanı Osman Kavala davası hakkında aldığı kararın hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Bu konuda AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi ne demiş bu bizi çok ilgilendirmiyor” dedi.

Erdoğan, “Özellikle Türkiye’nin başta ilk derece mahkemeleri olmak üzere açık ve net söylüyorum bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Bizim mahkemelerimizin bu konuda vermiş olduğu bir karar var. Bu konuda AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi bu konuda ne demiş bu da bizi çok ilgilendirmiyor. Biz kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını bekliyoruz, bu saygıyı duymayanlara da kusura bakmasınlar bizim saygımız olmayacaktır” şeklinde konuştu.

 

HABER MERKEZİ