Erdoğan’dan TÜSİAD’a tepki:  Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de iyi biliyoruz

Erdoğan’dan TÜSİAD’a tepki:  Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de iyi biliyoruz

 “Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmesinin gereği açıktır” açıklaması yapan TÜSİAD’a Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki gösterdi. Erdoğan, “TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik yollarını, versiyonlarını aramayın, bizimle mücadele edemezsiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri töreninde konuştu. Erdoğan, faiz indirimine devam edileceğini belirtirken “Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim” dedi.

‘Benden başka bir şey beklemeyin’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz indirimleri konusunda şunları söyledi:

“Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu. Altı sıfırı çıkardığımız zaman bana karşı çıkanlar, Taksim Meydanı’nda anırırım diyen köşe yazarları hâlâ aynı şeyleri yazıyorlar. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan hükmü bizim için sıradan bir şey değildir. Fiyat artışlarının insanlarımızın günlük hayatında çıkardığı sıkıntıları elbette biliyoruz. Ama vesayete terör örgütlerine, darbecilere nasıl direniyorsak bunlara da direneceğiz.”

Erdoğan Merkez Bankası rezervleri konusunda yapılan eleştirilere ise “George, Hans bunlar gelip de bizim Merkez Bankamızın döviz rezervini yükseltmeyecek. Biz yükselteceğiz, bundan hiç endişeniz olmasın” dedi.

TÜSİAD’a tepki

Erdoğan, ekonomi biliminin genel kabul görmüş kurallarına geri dönülmesini isteyen TÜSİAD’a ise şöyle tepki gösterdi:

“Ey TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Sizin teke göreviniz var, yatırım, istihdam ve büyüme. Kalkıp da hükümete saldırmanın yollarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de iyi biliyoruz. Sizin derdiniz başka. Siz acaba bu hükümeti nasıl çökertiriz de sömüreceğimiz bir hükümeti nasıl iş başına getiririz diye düşünüyorsunuz.”

“Döviz kurundaki istikrarı piyasanın kendi işleyişi içinde sağlayacağız. Ekonomide bir tabir vardır dere kendi yatağında akar” diyen Erdoğan, “Pazartesi gününden itibaren finans dünyasında sıkıntılar yaşanacakmış ya bunu ancak ihanet içindekiler söyler. Merak etmeyin böyle bir durum söz konusu değil biz dimdik ayaktayız” ifadelerini kullandı.

TÜSİAD ne açıklama yapmıştı?

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), piyasalarda yaşanan çalkantılar ve dövizdeki sert yükselişlerin ardından, “Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmesinin gereği açıktır” açıklamasını yapmıştı. Açıklamada, ‘denenmekte olan’ ekonomi modeliyle, ‘amaçlanan sonuçlara erişilemeyeceğinin netleştiği’ belirtilmişti. Açıklama öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD ile görüşmüştü.

HABER MERKEZİ