Erdoğan’dan ‘yargı reformu’ açıklaması

Erdoğan’dan ‘yargı reformu’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Reform Eylem Grubu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AB’ye vize serbestisi için gereken 72 kriterden 66’sının tamamlandığını” söyledi ve en önemli reformu yargı alanında yapacaklarını belirtti.


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik için yapılması gereken reformların değerlendirildiği Reform Eylem Grubu toplantısının açılışındaki konuşmasında en önemli reformu yargı alanında yapacaklarını söyledi.

“Ekonomimizi güçlendirmek için yapısal reformlara ağırlık vermemiz gerekiyor. Yapısal reformların en önemlisi yargı alanında atacağımız adımlar olacaktır. Yargıda reformları hızlı bir şekilde hayata geçirirsek, piyasalara olumlu mesaj verir, yatırımlara da hız kazandırmış oluruz.”

AB’ye vize serbestisi için gereken 72 kriterden 66’sının tamamlandığını da belirten Erdoğan, “Kalan 6 kriterle ilgili atabileceğimiz adımları en kısa zamanda atarak AB’nin vize serbestisinde ne kadar samimi olduğunu da göreceğiz” dedi.
Erdoğan, AB hedefine yönelik olarak da şu açıklamada bulundu:

“Gümrük Birliği’nin güncellenmesi sadece Türkiye’nin değil birliğin de yararınadır. AB üyeliği ancak her iki tarafında kazançlı çıktığı bir denklemde anlamlıdır.”

ABD seçim için ‘Bu sıra dışı kararı not ediyoruz’ dedi, Ankara’dan yanıt

CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu: Tecrit kabul edilemez

İmamoğlu Times’a konuştu: Türkiye’de demokrasi tehlikede