ESP’li Topaloğlu kendisini ‘polis’ olarak tanıtan kişilerce kaçırıldı

ESP’li Topaloğlu kendisini ‘polis’ olarak tanıtan kişilerce kaçırıldı

ESP üyesi Emrah Topaloğlu kendisini polis diye tanıtan kişilerce kaçırılıp ajanlık dayatmasına maruz kaldığını anlattı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), üyelerine yönelik polis baskıları ve kaçırılmalara ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ve Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatif üyeleri katıldı.

Açıklamada 24 Eylül tarihinde Ataşehir’de bulunan 1 Mayıs Mahallesi’nde kendilerini “polis” olarak tanıtan kişilerce kaçırılan ESP üyesi Emrah Topaloğlu konuştu.

Topaloğlu, “Kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce zorla sivil bir araca bindirildim. Arabaya bindikten sonra beni defalarca tehdit ettiler. ‘Bu işleri bırak sana daha güzel bir yaşam sunalım. Yurtdışına gönderelim’ gibi ajanlık dayatmasında bulundular. Daha sonra ailemi ve ne işle uğraştığımı bildiklerini söylediler. Bana ‘Peşini bırakmayız’ gibi tehditlerde bulundular. Daha öncede bunu yaşadım. Ama inandığım yolda yürümeye devam ettim. Bu tür baskılar beni mücadelemden alı koyamaz” dedi.

Açıklamada konuşan HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ise özellikle gençlere yönelik yoğun saldırıların olduğunu belirterek, bir “çete” düzeni ile karşı karşıya olduklarını ifade etti.