Ezgi Mola’ya destek veren Farah Zeynep Abdullah hakkında suç duyurusu

Ezgi Mola’ya destek veren Farah Zeynep Abdullah hakkında suç duyurusu

Musa Orhan’ın avukatı bu defa Ezgi Mola’ya destek veren Farah Zeynep Abdullah hakkında suç duyurusunda bulundu.

Batman’da cinsel saldırıda bulunduğu 18 yaşındaki İpek Er’in ölümüne neden olan eski uzman çavuş Musa Orhan’a
hakaret ettiği gerekçesiyle adli para cezasına çarptırılan oyuncu Ezgi Mola’ya destek veren meslektaşı Farah Zeynep Abdullah hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Farah Zeynep Abdullah’ın Ezgi Mola’ya destek için attığı mesaj nedeniyle bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu.

Akkuş, savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde müvekkili Musa Orhan’a karşı “ciddi bir kitle tarafından hakaret ve tehdit içerikli mesajlar iletildiğini, müvekkili ve ailesinin hayati bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığını” savundu.

Daha önce de çok sayıda suç duyurusu yapmıştı

Musa Orhan’ın avukatı, daha önce sosyal medya üzerinden Ezgi Mola’ya destek paylaşımları yapan ve aralarında Hazal Kaya, Atilla Taş, Barış Atay, Metin Uca, Hasibe Eren, Aslı İnandık, Mahsun Kırmızgül, İlkay Akkaya, Fatma Turgut, Funda Eryiğit, Serkay Tütüncü, Sarp Akkaya, Tan Taşçı, Ayşenil Şamlıoğlu, Rahşan Gülşan, Selçuk Balcı, Aynur Aydın, Ayşe Arman, Engin Öztürk, Gülenay Kalkan, İbrahim Selim, Melek Mosso ve Gökhan Özoğuz’un olduğu 23 isim hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ne olmuştu?

Batman’ın Beşeri ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki İpek Er’i cinsel saldırıya maruz bırakıp, ölüme sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan’ın tutuksuz yargılaması sürerken, ona tepki gösteren oyuncu Ezgi Mola hakkında dava açılmıştı.

Mola, Orhan’ın önce tutuklanıp ardından serbest bırakılmasına 20 Ağustos 2020’de Twitter üzerinden, “Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansin” diyerek tepki göstermişti.

Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Mola hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ardından Mola’dan özür dilemesi istenmiş bunu kabul etmeyen oyuncu hakkında da 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi, ‘basit yargılama’ usulüyle duruşmasız olarak görülen davada kararını açıkladı. Mahkeme, sanatçıya ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 90 günlük adli para cezası verdi.

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah da bu karara tepki göstererek, “Net olan tek şey Musa Orhan’ın gerçek bir şerefsiz olduğu ve sistemin de onun yanında olduğu” demişti.

HABER MERKEZİ