Facebook, ‘kurgusal evren’ inşası için 10 bin kişiyi işe alacak

Facebook, ‘kurgusal evren’ inşası için 10 bin kişiyi işe alacak

Facebook, internetin sanal gerçeklik versiyonu olan kurgusal evreni inşa etmek için Avrupa Birliği üyesi ülkelerde 10 bin kişiyi işe almayı planladığını duyurdu.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, fiziksel dünya ile dijital dünya arasındaki çizgileri bulanıklaştıracak olan kurgusal evren fikrinin Silikon Vadisi’ndeki başlıca destekçilerinden biriydi.

Bu teknoloji, örneğin birinin, sanal gerçeklik gözlüğü aracılığıyla bir arkadaşıyla yüz yüzeymiş gibi hissetmesini sağlayabilir. Aralarında binlerce kilometre olsa ve internet üzerinden konuşsalar bile.

Facebook bir blog ilanında, “Bugün, önümüzdeki beş yıl içinde Avrupa Birliği (AB) içerisinde 10 bin yeni yüksek vasıflı iş yaratma planını duyuruyoruz” dedi.

İşe alınanlar arasında “son derece uzmanlaşmış mühendislerin” yer alacağı belirtildi ancak bunun dışındaki pozisyonlar hakkında bilgi verilmedi.

Duyuru, Facebook’un hizmetlerindeki büyük kesintilerin hemen ardından ve gençler üzerinde olası zarar verici etkilerine ilişkin düzenleme yapması çağrıları sırasında geldi.

Facebook’un binlerce iç yazışmasını ve belgesini basına sızdıran eski çalışanı, Facebook’un gençlerin ruh sağlığını olumsuz etkileyebileceği yönündeki iç araştırmasını dikkate almadığını ve “büyümeyi güvenliğe tercih ettiğini” söylemişti.

BBC TÜRKÇE