Fahrettin Koca duyurdu: Omicron varyantı ülkemizde baskın hale geldi

Fahrettin Koca duyurdu: Omicron varyantı ülkemizde baskın hale geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantının küresel ölçekte olduğu gibi Türkiye’de de de baskın varyant haline geldiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Toplantıda Corona virüs (Covid-19) salgının seyri, aşı programı, yerli aşı Turkovac’ın sonuçları, karantina ve izolasyon kurallarının ele alındığını aktaran Fahrettin Koca, virüsün omicron varyantının Türkiye’de de baskın hale geldiğini söyledi:

Omicron varyantı küresel ölçekte olduğu gibi ülkemizde de baskın varyant haline geldi. Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat birden arttı. Bununla birlikte hastanelerimizde tedavi edilmesi gereken hasta sayısında yaklaşık yüzde 10’luk bir artış oldu. Salgının önceki dönemlerinde daha az sayıda vaka ile daha yüksek hastaneye yatışlar görüyorduk.

“Omicron varyantı salgının tehlikesini azaltacağa benziyor. Bu durumu ümitle bekliyoruz. Bunun yanında tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz” diyen Koca, şöyle devam etti:

Salgının ilk dönemlerine kıyasla enfekte olanların daha düşük bir oranı hastaneye yatıyor olsa da hiçbir sağlık sisteminin kapasitesi sınırsız değildir. Vaka sayılarının çok çok yüksek sayılara ulaşması hastaneye yatış oranı düşük olsa bile yüksek sayıda yatan hastaya dönüşebilir. Bu, görmek istemediğimiz en kötü senaryodur. Mevcut gidişat ise bu kötü senaryonun değil ümit veren senaryonun gerçekleşeceğine olan inancımızı kuvvetlendiriyor.

 

HABER MERKEZİ