Gazeteci Sevda Karaca, Musa Çitil’in şikayeti üzerine ifadeye çağrıldı

Gazeteci Sevda Karaca, Musa Çitil’in şikayeti üzerine ifadeye çağrıldı

Evrensel gazetesi yazarı Sevda Karaca, 13 faili meçhul cinayete dair yargılanıp beraat eden, Sur operasyonunu yönetip Jandarma Genel Komutan Yardımcılığına terfi eden Musa Çitil’in şikayeti üzerine ifadeye çağrıldı.

Mardin Derik’te 13 faili meçhul cinayetle ilgili yargılanıp beraat eden, Sur operasyonunu yönetip Jandarma Genel Komutan Yardımcılığına terfi eden Korgeneral Musa Çitil’in şikayeti üzerine Evrensel Yazarı Sevda Karaca hakkında soruşturma başlatıldı.

Karaca, “Musa Orhan’ı koruyan devlet kadınlara ne söylüyor?” yazısı nedeniyle ikinci kez “terörle mücadele alanlarını hedef gösterme, kamu görevlisine alenen hakaret ve iftira, suç uydurma, huzur ve sükunu bozma, örgüt propagandası yapma” suçlamasıyla ifadeye çağrıldı.

Musa Çitil, 2020 yılında aynı yazı nedeniyle aynı suçlamalarla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş, başsavcılık kovuşturmaya yer olmadığı kararı vermişti.

Bu kez de Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosuna başvuruda bulunan Çitil, Sevda Karaca’nın yazdığı yazı nedeniyle aynı suçları işlediğini iddia ederek yargılanmasını istiyor.

‘Dil koparma söylemlerinin etkisi kendisine cesaret vermiş olacak ki..’

İfade işlemlerinin ardından Evrensel’e konuşan Sevda Karaca “Son günlerde gazetecilere, sanatçılara yönelik ‘dil koparma’ söylemlerinin etkisi kendisine cesaret vermiş olacak ki, iki yıl önce kovuşturmaya yer yok denilerek kapatılan dosyayı yeniden açmak için savcılık savcılık dolaşıyor. Buradan da aynı karar çıkarsa ne yapacak, bu sefer de başka bir ilden mi başvuru yapacak?” dedi.

HABER MERKEZİ