Gazeteci Uğur Mumcu anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu anıldı

Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 29’uncu yılında bombalı suikasta uğradığı Ankara’daki evinin önünde karanfillerle anıldı.

Ankara’da 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu yaşamını yitiren gazeteci ve yazar Uğur Mumcu için anma töreni düzenlendi.

Yurttaşlar, sabah saatlerinden itibaren Mumcu’nun evinin bulunduğu sokaktaki Faili Meçhuller Anıtı’nda toplandı. Yurttaşlar, Mumcu’nun hayatını kaybettiği alana karanfil bıraktı ve mum yaktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen ve CHP milletvekilleri ve üyelerinden oluşan heyet de Mumcu’nun ailesini evinde ziyaretti.

1 saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti Faili Meçhuller Anıtı’na karanfil bıraktı, saygı duruşunda bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan açıklama

Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden 29 yıl geçtiğini hatırlatarak şunları söyledi:

O unutulmadı, unutulmayacak. Acısı hala yüreğimizde. Acısı dinmedi, dinmeyecek. Onun önderliğinde, onun yol göstericiliğinde bütün medya dünyasının ortak çaba harcaması benim en büyük arzumdur. Eğer biz olayların ayrıntılarını öğrenebilirsek, kamuoyuna bütün bu ayrıntıları bir şekliyle aksettirebilirsek gazeteci olarak görevimizi yapmış oluruz. Gerçekleri yazmanın zor olduğunu biliyorum. Hele bugünkü koşullarda gerçekleri yazmak son derece zor. Zor olduğunu, baskıların olduğunu biliyorum. Ama hiç kimse Uğur Mumcu’yu unutmasın. Gerçekleri araştırma uğruna hayatını rahatlıkla feda edebilecek bir yiğitti o. O yiğidi her zaman her yerde her ortamda saygıyla anacağız.

İstanbul’da da anıldı

Uğur Mumcu için İstanbul’da da anma töreni düzenlendi.

İstanbul Şişli’de bulunan Uğur Mumcu anıtı önünde toplanan Cumhuriyet gazetesi çalışanları, anıta karanfil bıraktı.

Burada konuşan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın, ”Gazetecilik zor meslektir, bedel ödemeyi gerektirir. Bu bedeli de araştırmacı gazeteciliğin bir numaralı ismi canıyla ödemiştir” dedi.

HABER MERKEZİ