Gelecek ve DEVA’dan asgari ücret açıklaması: İşçilerin eline geçmeden eriyecek

Gelecek ve DEVA’dan asgari ücret açıklaması: İşçilerin eline geçmeden eriyecek

DEVA lideri Ali Babacan, Merkez Bankası’nın faiz indirimini ve yeni asgari ücretine ilişkin, “Üzülerek söylüyorum ki şu anda Türkiye artık kronik yüksek enflasyon dönemine girmiştir” dedi.Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da,”1425 TL verirmiş gibi yapıp milletin cebinden 110$ almanın adı ‘tırnakçılık’tır” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara-İstanbul karayolunda sosyal medya hesabından yayın yaptı ve  2022 yılı için belirlenen 4 bin 250 liralık asgari ücreti  değerlendirdi.

Asgari ücretin ilk ödeneceği tarihin ocak ayının sonu olduğunu, 1 Kasım’dan bu yana dolar kurunun yüzde 60 arttığını belirten Babacan, “Bu yüzde 60’lık kur artışı hemen ocak, şubat, mart, nisan aylarında yüksek enflasyon olarak tekrar vatandaşlarımızı etkileyecek. Bugün açıklanan asgari ücret, daha ocak sonunda vatandaşlarımızın, işçilerimizin eline geçmeden erimeye başlayacak. Üzülerek söylüyorum ki şu anda Türkiye artık kronik yüksek enflasyon dönemine girmiştir” dedi.

‘Erdoğan tam gaz inada devam ediyor’

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararını da yorumlayan Babacan, “Erdoğan tam gaz inada devam ediyor, yanlışta ısrar ediyor. Sonuçta dolar kuru daha da arttı, artmaya devam ediyor. Dolar kuru artınca A’dan Z’ye her şeye zam geliyor, anlamadınız mı hâlâ? Yoksulluk, açlık artıyor” dedi.

‘Bunun adı tırnakçılıktır’

Gelecek Partisi  Davutoğlu, 2 bin 825 liradan 4 bin 250 liraya çıkartılan asgari ücretle ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Davutoğlu, “Asgari ücret 1.425 TL artarken karşılığı 385$’dan 275$’a düşmüş oldu. 1.425 TL verirmiş gibi yapıp milletin cebinden 110$ almanın adı ‘tırnakçılık’tır! İktidara 1,5 yıl önce 15 Haziran 2020’de sadece vergiyi değil, SGK işçi payını da kaldırın demiştik, yine anlamamışlar” dedi.

HABER MERKEZİ