Gençlik örgütleri: YÖK’ün kökünü tarihten sileceğiz

Gençlik örgütleri: YÖK’ün kökünü tarihten sileceğiz

YÖK’ün kuruluşunu protesto etmek için Beyazıt Meydanı’nda bir araya gelen gençlik örgütleri, “Gençlik, YÖK’ü de egemenleri de üniversiteden kapı dışarı edene kadar mücadelesine devam edecek. YÖK, üniversitelileri teslim alamayacak” vurgusu yaptı.

Gençlik örgütleri, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 40’ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Beyazıt’ta bulunan İstanbul Üniversitesi’nin ana kapısında bir araya geldi.

“Kayyum rektör istemiyoruz”, “Direnişi büyüteceğiz üniversiteleri yöneteceğiz” ve “YÖK’ün kökünü tarihten sileceğiz” dövizleri taşıyan gençler, açıklama boyunca sık sık “YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Bijî berxwedana zanîngeha” sloganları attı.

Açıklamada konuşan öğrenci örgütleri temsilcileri, YÖK’e karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Gençlik örgütleri adına ortak açıklama yapan Egecan Özgür, YÖK’ün amacının “Üniversitelerdeki devrimci mücadeleyi silmek” olduğunu söyledi.

Özgür, üniversiteli öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa dikkat çekerek, “Kalacak yerimiz yok’ diyerek kampusu terk etmeyen arkadaşlarımızı yerlerde sürükleyenler, üniversite içerisinde faşist çeteleri kollayanlar, erkek şiddetinin karşısında kadınların ve LGBTİ+’ların kazanılmış haklarına saldıranlar; YÖK’ün temsiliyetiyle bu saldırıları gerçekleştirmektedir” dedi.

Devletin tüm organlarıyla gençliğe yöneldiğini vurgulayan Özgür, “Devlet politikalarıyla üniversiteyi dönüştürmenin aracı olan YÖK’ün işlevi sınırlandırılarak bugün doğrudan devlet emriyle üniversiteler tahakküm altına alınıyor. Bugün bu tahakküm doğrudan kayyum rektörlerle oluşturulmaya çalışılıyor” diye konuştu.

Tüm baskılara rağmen üniversitelerde okumaya, tartışmaya ve örgütlenmeye devam edeceklerini kaydeden Özgür, “Gençlik, YÖK’ü de egemenleri de üniversiteden kapı dışarı edene kadar mücadelesine devam edecek. YÖK, üniversitelileri teslim alamayacak” ifadelerini kullandı.

 

HABER MERKEZİ