Gözaltına alınmıştı: ‘Burası Kürdistan’dır diyen esnafın evi ve işyeri de basıldı

Gözaltına alınmıştı: ‘Burası Kürdistan’dır diyen esnafın evi ve işyeri de basıldı

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Van ziyaretinde kendisine “Burası Kürdistan’dır” dedikten sonra gözaltına alınan esnaf Hacı Tunç’un ev ve işyeri de basıldı.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, çeşitli ziyaretler kapsamında geldiği Van’da, esnafla bir araya gelmişti.

Sabah saatlerinde yerel ve ulusal basın temsilcileriyle buluşan Sarıgül ve beraberindeki heyet, daha sonra İpekyolu ilçesinde esnafı ziyaretinde bulunmuştu.

Sarıgül’ün ziyareti sırasında konuştuğu esnaf Hacı Tunç, “Ne kadar dil o kadar mutluluk. Doğu kültürü bambaşkadır. Doğu’yu unutmayalım. Bir arkadaşımız Siirt’te ‘Burası Kürdistandır’ dedi. Bin, 2 bin yıl önce burası Kürdistan’dı. Yine de Kürdistan olacak. İtiraz etmeyelim. Bizi yaratan Allah’tır. Allah Kürtçeyi, Türkçeyi, Arapçayı, İngilizceyi de biliyor” demiş ve ardından gözaltına alınmıştı.

Halen gözaltında bulunan Tunç ile avukatı görüştürülmezken, Tunç’un işyerine ve Tuşba ilçesine bağlı Akköprü Mahallesi’nde bulunan evine de polis baskını yapıldı.

İşyeri ve evinde polis aramasının sürdüğü belirtildi.