Günün erkek şiddet bilançosu: Cinsel saldırı faili serbest, Rize’de cinayet, Adana’da yaralama

Günün erkek şiddet bilançosu: Cinsel saldırı faili serbest, Rize’de cinayet, Adana’da yaralama

Muğla Datça’da  iki ay önce bir kadına cinsel saldırıda bulunan Orçun G., adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Datça Adliyesi önünde bir araya gelen kadınlar sanığın serbest bırakılmasını protesto etti. Rize’de bir kadın öldürüldü, Adana’da da bir kadına silahlı saldırı düzenlendi.

Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan Mesudiye Mahallesi’nde Orçun G. isimli erkek iki ay önce bir kadına cinsel saldırıda bulundu. Olayın ardından açılan davanın ilk duruşması görülmeden sanık Orçun G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yaşanan olayın ardından Datça Kadın Platformu ve Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi, sanığın serbest bırakılmasını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

‘Bu nasıl yargı, bu nasıl adalet?’

Kadınlar yaptıkları açıklamada, Mesudiye’de yaşanan cinsel şiddet olayının failinin duruşması bile yapılmadan serbest bırakıldığını yineledi. “Bu nasıl yargı, bu nasıl adalet?” diye soran kadınlar, tecavüz eden, şiddet uygulayan, öldüren erkeği değil, her koşulda kadını suçlayan bu zihniyete “hayır” dediklerini vurguladı.

Kadınlar açıklamalarında, şunlara vurgu yaptı:

“Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz. Sosyal devlete, hukuka, adalete ekmek kadar, su kadar gereksinim duyuyoruz. Kadını yok etmeye çalışan bu eril düzenin sorumlusu biz değiliz ama ne yazık ki mağdurları hep biz oluyoruz. Siz bizi ezmeye, yok etmeye çalıştıkça biz daha da güçleneceğiz. El ele, omuz omuza tüm kadınlar güç birliği yapacağız. “

Davaya sahip çıkma çağrısı

Açıklamalarına “Sokaklarda korkmadan dolaşacağımız, ölmeyeceğimiz, öldürülmeyeceğimiz, elimiz yüreğimizde bugün kaç kadın öldürüldü acaba diye düşünmediğimiz, insanca yaşayacağımız o güne kadar elimiz yakanızda olacak.” sözleri ile devam eden kadınlar, son olarak davaya sahip çıkma çağrısında bulundu.

Rize’de kadın cinayeti

Rize’de, Nebahat Özdemir ve Adem Özdemir’in yaşadıkları evde silahla vurulmuş halde ölü bulunmalarının ardında kadın cinayeti çıktı. İncelemede, Adem Özdemir’in Nebahat Özdemir’i tabancayla öldürdükten sonra aynı silahla kendini öldürdüğü belirlendi. Cesetler, otopsi için adli tıp kurumuna kaldırılırken, ölüm nedenine ilişkin de soruşturma başlatıldı. Yapılan incelemede, 2 boş kovan bulunan evde, Adem Özdemir’in Nebahat Özdemir’i başından tabancayla vurup, öldürdükten sonra silahı ateşleyerek yaşamına son verdiği ortaya çıktı.

Adana’da silahla yaralama

Adana’da Yunus Emre Uyaner (28), eşi Melike Yağmur Uyaner’i (28) başından tabancayla vurduktan sonra intihara kalkıştı. Ağır yaralanan ikili, hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan ikili ameliyata alındı.

HABER MERKEZİ