Habertürk önünde protesto: DİSK Basın İş’ten ‘Kimse sessiz kalmasın’ çağrısı

Habertürk önünde protesto: DİSK Basın İş’ten ‘Kimse sessiz kalmasın’ çağrısı

Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın İHA Muhabiri Ahmet Demir’e şiddet uygulamasını protesto eden DİSK Basın-İş, “Bundan sonra kimse sessiz kalmasın. Örgütlü ses çıkaralım” çağrısı yaptı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Basın-İş, gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Ahmet Demir’e şiddet uygulamasını İstanbul’da bulunan Habertürk binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti. Açıklamada “Basın emekçisine atılan tokata sessiz kalmıyoruz” pankart açılırken sık sık “Ahmet Demir yalnız değildir”, “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı.

‘Şiddet medyada yıllardır var’

Açıklamayı DİSK Basın-İş Başkanı Faruk Eren yaptı. Yaşanan şiddet olayının kamuoyunda büyük tepki topladığını söyleyen Eren, Demir’e uygulanan şiddetin medyada yıllardır süre geldiğine işaret ederek, “Ücret uçurumuyla semirmiş, sırtını güce dayayarak kendisini dev aynasında görmeyi normal sanan anormal egoların hepimize yıllardır yaptığının görünür hale gelmesidir” dedi.

‘O tokat iktidarların uygulamalarının devamıdır’

“O tokat gazetecileri hapisle, para cezalarıyla yıldırmaya çalışan iktidarların uygulamalarının devamıdır, tekrarıdır” diyen Eren, şunları söyledi:

“O tokat biz gazetecilerin, genelde tüm emekçilerin kırmamız gereken kolu da bize yeniden göstermiştir. Emekçilere atılan tokat affedilemez! Olayın görüntülerinin çıkması ve sosyal medyada tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine şaşırtıcı olmayacak şekilde, birçok gazeteci Sarıkaya’nın kendilerine de kötü davrandığını, mobbing uyguladığını açıkladı.”

‘Gazeteciler sendikalarda örgütlenmeli’

Muktedirlere ve yöneticilere sırtlarını dayayanların basın emekçilerine açıkça eziyet ettiğine dikkat çeken Eren, “Ve bu eziyetlere işi kaybetme kaygısı nedeniyle çoğunlukla sessiz kalınıyor. Bunun bir nedeni iktidarın medya üzerindeki büyük denetimi, bir başka nedeni gazetecilerin örgütsüz olması. Bu durumu aşmak için gazeteciler mutlaka sendikalarda örgütlenmeli” dedi.

Sarıkaya’nın üye olduğu meslek örgütlerine çağrı

Sarıkaya’nın üye olduğu meslek örgütlerine, “bu lümpen tavrı hoş görmemeleri” yönünde çağrı yapan Eren, şunları kaydetti:

“Saldırı sonrası gördük ki, sesini duyuramayan meslektaşlarımız da var. Bundan sonra kimse sessiz kalmasın, birlikte ses çıkaralım. Örgütlü ses çıkaralım. Türkiye yeni bir dönemi konuşuyor. Bunun etkisini medya üzerinde de görüyoruz. Unutmayalım yeni medya, eskinin alışkanlıklarıyla yürümemeli. Tüm medyada gazetecilerin, basın emekçilerinin örgütlü olması gerekiyor. Basın emekçileri, tüm emek güçleri ve demokrasi isteyen halk buna engel olmaya kalkanları da yıkıp geçecektir.”

Açıklama sloganlar eşliğinde son buldu.

HABER MERKEZİ