Hakkında uzaklaştırma kararı olan erkek, boşandığı kadın ile ailesini yaraladı

Hakkında uzaklaştırma kararı olan erkek, boşandığı kadın ile ailesini yaraladı

Marmaris’te Hasan isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı bulunmasına rağmen çocuklarını görme bahanesiyle gittiği evde boşandığı kadını, kardeşini ve annesini yaraladı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saat 21:00 sıralarında Hasan U. isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen çocuklarını görme bahanesiyle boşandığı kadının evine gitti.

Hasan U., burada kadına, kardeşine ve annesine kesici aletle saldırdı.

Ardından kaçmaya çalışan Hasan U., çevredekilerin haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis tarafından yakalandı.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar ambulansla özel bir hastaneye götürüldü. Kalbine yakın bıçak darbesi alan kadının annesinin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Diğer iki yaralının ise hayati tehlikesinin bulunmadığı tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Defalarca kadına zarar verdi ama serbest bırakıldı

Hasan U.’nun geçen yıl 23 Temmuz’da boşanma aşamasında olduğu kadına ait tek katlı evi benzin dökerek kundakladığı, polis tarafından yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Hasan U.’nun ayrıca ayrıldıktan sonra kadını sürekli rahatsız ettiği ve darp ettiği ortaya çıktı. Kadının bu nedenle mahkemeye başvurduğu ve Hasan U.’ya uzaklaştırma kararı verildiği belirlendi. Hasan U.’nun verilen uzaklaştırma kararını 3 kez ihlal ettiği ve kadını tehdit etmeye devam ettiği bildirildi.

Ayrıca kadının daha önce birçok kez Hasan U. hakkında polise şikayette bulunduğu da ortaya çıktı. Kadın, Hasan U. hakkında 23 ve 25 Temmuz 2021 tarihinde mala zarar verme, hakaret, kasten yaralama suçundan şikayetçi oldu.

30 Aralık 2021 tarihinde hakaret ve tehdit suçundan şikâyetçi oldu. Son olarak 14 Ocak’ta tehdit ve hakaret suçundan yaptığı şikayetin ardından Marmaris 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Hasan U.’ya uzaklaştırma kararı verildi. Daha önceki kararlarda olduğu gibi Hasan U.’nun yine uzaklaştırma kararını ihlal ettiği belirlendi.

Hasan U.’nun uzaklaştırma kararlarını üç defa ihlal ettiği polis tarafından da tespit edilerek tutanak altına alındı. Ayrıca Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Büro Amirliği tarafından Hasan U.’ya elektronik kelepçe uygulanması talep edilmiş, mahkemeden onay beklendiği öğrenildi.

 

HABER MERKEZİ