Halil Güneş toprağa verildi

Halil Güneş toprağa verildi

Kaldığı cezaevinde dün yaşamını yitiren ağır hasta tutuklu Halil Güneş’in cenazesi, Adana’da topağa verildi.

Diyarbakır 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde kanseri tedavisi gören, hastanenin “cezaevinde kalamaz” raporuna karşı Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “Cezaevinde kalabilir” diye rapor verdiği ağır hasta tutuklu Halil Güneş, dün yaşamını yitirdi.

Diyarbakır’dan Adana’ya getirilen Güneş’in cenazesi, Buruk Mezarlığı Morgu’na kaldırıldı. Güneş için düzenlenen törene, Güneş’in ailesinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Muazzez Orhan Işık ve Kemal Peköz, TJA, HDP, DBP, AYKAY-DER, AATUHAY-DER yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. Cenaze töreninde hasta tutukluların durumuna dikkat çekilirken, Güneş’in cenazesi, Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Güneş’in toprağa verilmesi ardından törende konuşan HDP’li Tülay Hatimoğulları, son yıllarda dışarıda artan baskıların, cezaevlerindeki yansımalarını çok ağır bir şekilde gördüklerini söyledi:

Bugün cezaevlerindeki hasta tutukluların sayısı az değil. Biz de hepsi için Adalet Bakanlığı’na tek tek isim vererek, her biri için tek tek görüştük. Her birinin Adli Tıp Kurumlarında (ATK) raporlarının dikkate alınmasını istedik. Adli Tıp Kurumu, ne yazık bugün mevcut otoriter rejimin bir kuvveti halinde çalışıyor ve hiçbir hasta tutsağa vermesi gerektiği gibi rapor vermiyor. Bakın Halil yoldaşımız bugün hastane koşullarında ya da annesinin evinde hastalığının son günlerini geçirebilirdi. Ama buna müsaade etmediler. Bugün Mehmet Emin Özkan 83 yaşında ve koronaya yakalandı. Cezaevlerini hastane koşullarına yeğlediği için tekrar cezaevine gitmek istedi ve şu anda cezaevinde.

Konuşma ardından aile fertleri, mezarlıkta ayrıldı. Güneş’in taziyesi, Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi’nde bulunan aile evinde kabul ediliyor.

HABER MERKEZİ