Hani Kürtçe her yerde serbestti: AKP’li Keçiören Belediyesi Kürtçe konser için salon vermedi

Hani Kürtçe her yerde serbestti: AKP’li Keçiören Belediyesi Kürtçe konser için salon vermedi

AKP’li Keçiören Belediyesi, “Kürtçe müzik yapılacak” gerekçesiyle Kürt sanatçı Mem Ararat’ın konser vereceği salon için yapılan sözleşmeyi tek taraflı feshetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Kasım’da Batman’a yaptığı ziyarette Kürtçe şarkılarla ağırlanmış, AKP’li gençlerin “Sizin sayenizde her yerde Kürtçe konuşabiliyoruz” demişti.

Kürt sanatçı Mem Ararat’ın 4 Aralık’ta Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde yapacağı konser iptal edildi. Sanatçı Mem Ararat, sanal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, konserin AKP yönetimindeki belediye tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Gerekçe: Kürtçe müzik 

Açıklamada, konserin yapılacağı merkez için belediyeyle sözleşme yapıldığı, bu kapsamda salon ücretinin ödendiği ve biletlerin büyük kısmının ise satıldığı belirtildi. Müzisyenlerin masraflarının da yapıldığı kaydedilen açıklamada, belediye yetkilisinin organizasyon şirketini arayarak, “Konserde Kürtçe şarkı çalınacağını bilmiyorduk, Keçiören Belediyesi olarak buna izin vermeyeceğiz ve bu yüzden tek taraflı olarak sözleşmeyi fesh ediyoruz” dediğini duyurdu.

‘Bu bir nefret suçudur’

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

Bundan dolayı Ankara konserimizin iptal olduğunu üzülerek belirtmek istiyorum. Kuşkusuz bu bir nefret suçudur. Kürtçeye dönük bu nefret suçunu işlediği için Keçiören Belediyesini esefle kınıyorum. Ve biz şarkılarımızı hep bir ağızdan söylemeye devam edeceğiz ve yine Kürtçe söyleyeceğiz, hem de bütün ağız ve lehçelerde.

Batman’da Kürtçe şov, Ankara’da yasak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta Batman’a yaptığı ziyarette Kürtçe şarkılarla karşılanmış ve programında bol bol Kürtçeye yer vermişti.

Hatta Erdoğan’ın programına çıkarılan AKP’li gençler Erdoğan’a “Sizin sayenizde her yerde Kürtçe konuşabiliyoruz” demişlerdi.

HABER MERKEZİ