Hazırlık Komisyonu, HDP’li Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı

Hazırlık Komisyonu, HDP’li Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı

Meclis Hazırlık Komisyonu, oy çokluğuyla HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında iki dosyadan dokunulmazlığının kaldırılması için oluşturulan Hazırlık Komisyonu dördüncü kez toplandı. Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’un 20 Ocak’ta oluşturduğu Hazırlık Komisyonu’nda AKP’li Ramazan Can, Abdullah Güler ve Zeynep Gülyılmaz, HDP’li Mehmet Rüştü Tiryaki ve CHP’li Rafet Zeybek yer aldı.

Komisyonda HDP’li Güzel yerine Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, savunma yapmıştı. Bugün, Güzel’in yerine bir kez daha Kerestecioğlu toplantıya katıldı. Toplantıda son sözleri alınan Kerestecioğlu, Güzel üzerinde yürütülen linç kampanyasının partilerine yönelik kapatma davasının devamı olduğunu söyledi.

Komisyon üyeleri HDP’li Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde rapor verilmesine karar verdi. Hazırlanan rapor ve şerhler 8 Şubat’ta Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’a sunulacak.

Karma Komisyon’a gelmesi ardından belirlenecek bir günde Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması dair verilen rapor görüşülecek.

 

HABER MERKEZİ