HDP Acil Ekonomik Tedbirler Paketi’ni açıkladı

HDP Acil Ekonomik Tedbirler Paketi’ni açıkladı

Acil Ekonomik Tedbirler Paketi’ni açıklayan HDP’li Garo Paylan, “Elektrik, su, doğalgaz, internet ihtiyaç sınırına kadar ücretsiz yapılmalı. Asgari ücreti vergiden muaf tutmalıyız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Meclis’te ekonomik krize karşı oluşturulan Kriz Koordinasyon Merkezi adına “Acil Ekonomik Tedbirler Paketi”ni açıkladı.

‘Türkiye baş aşağı gidiyor’

2022 yılının Türkiye’nin yaşadığı en zor yıllardan biri olacağını söyleyen Paylan, “Yurttaşlarımız benzini ucuz almak için uzun kuyruklar oluşmuştur. Yurttaşlarımız ayçiçek yağının 5 lira daha ucuz olduğu market arıyorlar. Mutfakta, çarşıda, atölyede, pazarda yangın var. Çiftçi tarlasına gübre alamıyor, çünkü gübre 5 kat arttı. Yurttaşlar mutfak masraflarını karşılayamıyorlar. Emeklilerimiz ay sonunu getiremiyor. Bu zam yağmuru altında 2022 yılı Türkiye’nin yaşadığı en zor yıllardan biri olacak. Halkımıza sorduğumuzda ‘Türkiye baş aşağı gidiyor’ diyorlar. Millet meclisinin devreye girmesi gerekiyor, mutlaka bütçe tercihlerini değiştirmelidir” şeklinde konuştu.

Acil ekonomik tedbirler paketi

Paylan, 6 madde de “Acil Ekonomik Tedbirler Paketi”ni açıkladı. Paketteki 6 madde şöyle:

  • Elektrik, su, doğalgaz, internet ihtiyaç sınırına kadar ücretsiz yapılmalı.
  • Çiftçileri destekleyecek kaynak koymalıyız.
  • Asgari ücreti vergiden muaf tutmalıyız.
  • Üniversite öğrencilerine karşılıksız 2 bin TL burs verilmeli.
  • Esnafın banka ve vergi borçları faizsiz uzun vadeli yapılandırılmalı.
  • Geliri olmayan yurttaşlara asgari gelir sağlanmalı.”

6 maddelik paketin hayata geçmesi için bugün Meclis Plan Bütçe Komisyonu’na önerge vereceklerini söyleyen Paylan, mecliste bulunan siyasi partilere de önerilerine destek verme çağrısında bulundu.

Erken seçim çağrısını da yineleyen Paylan, “HDP olarak bu iktidarın biran önce istifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu iktidar istifa etmeli ve derhal erken seçime gidilmelidir.” dedi.

HABER MERKEZİ